Obrenovčani uhapšeni zbog zlostavljanja pasa: Sekli im uši i repove i krijumčarili ih u EU

Tri osobe iz Obrenovca uhapšene su zbog ubijanja i zlostavljanja životinja, kao i zbog falsifikovanja isprava.
Obrenovčani uhapšeni zbog zlostavljanja pasa: Sekli im uši i repove i krijumčarili ih u EU
Foto: 021.rs
Policija je uhapsila M.V., D.B., i Z. B.
Akcija je sprovedena u koordinaciji sa Evropolom i Evropskom komisijom i ona se odnosila na uzgajivače pasa na teritoriji Obrenovca i Inđije za koje je utvrđeno da se bave ilegalnim uzgojem, trgovinom i prekograničnim prometom pasa u zemlje Evropske unije.
Prilikom pretresa na više lokacija na kojima se nalaze uzgajivačnice sa kompletnom infrastrukturom za profesionalan uzgoj pasa, a koje nisu registrovane, čime se vršilo i izbegavanje plaćanja poreza, zatečen je veliki broj pasa rase doberman, turski kangal i šarplaninac, ukupno 73 psa.
 
Veći broj pasa je sa sečenim (kupiranim) ušima i repovima, što je zakonom i evropskim konvencijama zabranjeno i predstavlja mučenje i zlostavljanje životinja.
 
Pronađen je i veći broj stranih i domaćih pasoša za pse, u čiju verodostojnost se sumnja, aplikatori sa mikročipovima, lekovi za životinje i dokumentacija koja ukazuje na nedozvoljen promet.
"Lica će biti predata tužilaštvu na dalje postupanje", izjavio je ministar policije Ivica Dačić.
  • Bubica

    09.08.2024 00:29
    Jadni smo mi ljudi
    U Evropi je zabranjeno sečenje repa i ušiju psima.
    Kako sam razumela, ovi su optuženi i za ubijanje istih.
    Ljudi kojima je to ništa, nemaju empatije ni ljudskosti, opasni su i po ljude.
    Da, zaslužili su zatvor za mučenje životinja.
    Sve masovne ubice su zlostavljale životinje.
    Izvinjavam se psima što imaju posla sa zverima.
  • Dare

    08.08.2024 10:58
    Hapse za gluposti
    A kriminalci vode države i sve oteše...kupiranje ušiju i seça repa zločin?! Lovačkim psima se seče rep oduvek zbog koristi a ne hira...azili za pse seku isto tako repove ...voleo BiH da procitam član zakona gde piše da je to krivično delo baš
  • w/e

    08.08.2024 02:21
    ahhahahha
    Sad kao i za ovo hapse? Svako selo ima bar nekoliko kuca u kojima se masovno uzgajaju stenci u neljudskim uslovima i sa Bugarskim pasosima izvoze u EU. Svi neometano vrse prodaju online i mnogima je to jedini izvor prihoda. Naravno, niko ne placa porez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija