Članovi "Ne damo Jadar" pozvani na razgovor u BIA

Inicijatori protesta u Beogradu protiv rudarenja litijuma, članovi udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović i Nebojša Petković pozvani su danas oko 13.15 na razgovor u BIA.
Kokanović je ovo potvrdio na Fejsbuk stranici udruženja.
 
Naveo je da je, kada je dobio poziv iz BIA, insistirao da ne dolaze, ali da su mu iz BIA rekli da moraju da dođu na 15 minuta.
"Skrenuo sam im pažnju da sam već imao takvu situaciju i da sam zadržan četiri sata", rekao je Kokanović u videu koji je objavio Fejsbuk stranici udruženja "Ne damo jadar".
 
Dodao je da će se večerašnji protest u Beogradu protiv rudarenja litijuma s početkom u 19:00 sati, održati nesmetano čak i ako ih ne puste za 15 minuta kako su obećali.
 
"Svako neka radi šta smatra da je ispravno", naglasio je Kokanović.
Petković je podvukao da moraju da obaveste javnost da su on i Kokanović pozvani u BIA.
 
"Rekli su nam da dođemo na 15 do 20 minuta. Nadam se da će poštovati to što su rekli", napisao je Petković.
 
On je pozvao građane da dođu na protest u što većem broju, a postupak BIA je nazvao "zastrašivanjem".
 
"Hapsili su ljude po Subotici i drugim mestima. Napravili su neke nove radove na putu ka Beogradu, tako da ko planira da dođe na protest neka krene ranije da bi mogli svio da stignu na vreme jer ogromne su kolone ljudi koji dolaze u Beograd sa svih strana", naveo je Petković.
Poručio je da će se javiti čim izađu iz BIA.
  • Novosađanka

    10.08.2024 16:16
    Bia
    Klasika. Nećete kopati! Svega ovoga ne bi bilo da je vlada usvojila zakon o zabrani iskopavanja litijuma I bora! Oni su odgovorni za sve! Ovo je Srbija a ne Vučiceva dedovina!
  • Dule

    10.08.2024 15:44
    Nista od ovoga ne treba zaboraviti kada se promeni vlast..Svakog ko se ogresio o pravdu,narod,drzavu strogo kazniti..Ne mozete vi da sedite u bia i da maltretirate ljude u ime rezima a posle da se vadite naredjeno nam je..Koga briga sto vam je naredjeno.
  • BGD 011

    10.08.2024 15:29
    BIA cuva poredak
    Iza ovih poziva ne stoji direktno BIA, vec Vucic i lojalni mu kadrovici iz BIA. Vecina operativaca BIA su gradjani kao i mi, i protivnici su ovog rezima, ali sluzba je sluzba. Potrebno je da javno stanu na stranu naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija