VIDEO: Kako je pobegao vozač koji se zaleteo u okupljene na protestu protiv Rio Tinta

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi trenutak kada je nepoznati vozač prošao kroz grupu okupljenih na protestu protiv iskopavanja litijuma, koji se održao u subotu u Beogradu.
Na snimku se može videti trenutak kada jedan od demonstranata pada na zemlju i ubrzavanje vozača. Okupljeni su počeli da trče za kolima, ali je vozač već pobegao.
 
 
Doktorka Hitne pomoći Danijela Jevtić rekla je za RTS da je u nedelju pet minuta posle ponoći primljen poziv o upadu motornog vozila u masu.

"Kod Nisove pumpe motorno vozilo je upalo u grupu ljudi i tri osobe su povređene. Muškarac sa oko 30 godina sa prelomom noge prevezen je u Urgentni centar", rekla je doktorka.

Povodom dešavanja u subotu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je pripadnicima Ministarstva unutrašniih poslova Republike Srbije da identifikuju sva lica koja su sinoć na mostu Gazela, kako se sumnja, izvršila  krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz clana 344a Krivičnog zakonika i da protiv njih podnesu krivične prijave.
 
Iz saopštenja nije jasno da li se vozač sumnjiči za neko delo, već se navodi da je jednom licu koje je učestvovalo u "izvršenju pomenutog krivičnog dela određeno je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeno u Više javno tužilaštvo na saslušanje".
Dodaje se i da postoji sumnja da je vozač motornog vozila nakon sudara na mostu napadnut i pretučen. 
 
Osim toga, izdat je nalog da se identifikuju počinioci krivično dela Ugrožavanje javnog saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom.
 
"Postoje osnovi sumnje da su lica koja su se nakon pomenutog protesta, kretala mostom Gazela, izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do materijalne štete i prekida saobraćaja", dodaje se.
  • Toni

    13.08.2024 10:19
    O da
    Vozio je po necijem naredjenju! Zna se...
  • Brat

    12.08.2024 13:40
    Automobil
    Gresite nije Renault Talisman nego Megane Sedan u tamno sivoj ili plavoj boji i to je vrlo cest automobil, ne vide se tacne tablice ali mogu da se pogledaju naplatne rampe automobila u tom vremenskom periodu, tako da ne verujem da je bilo vise od 10-20 takvih automobila u koloni od 200 vozila. Naravno da ga nece pronaci jer ne zele da ga pronadju.
  • Miloš

    12.08.2024 08:50
    Na snimku je Renault Talisman, prilično redak model automobila. Dakle, ako policija želi da ga nađe, našla bi ga za 15 minuta jer ne mora da pregleda gomilu snimaka automobila sa saobraćajnih kamera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija