Vučić ponudio naučnici koja je govorila na protestu da bude na čelu tima za pitanja litijuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa građanima u Malom Zvorniku.
 Vučić ponudio naučnici koja je govorila na protestu da bude na čelu tima za pitanja litijuma
Foto: 021.rs
On im je rekao da se po pitanju eksploataciji litijuma u doli Jadra neće raditi ništa dok se svi meštani "sami ne uvere" da će priroda ostati "zdrava i čista".
 
On je, u razgovoru sa građanima dodao da se ništa neće raditi dok svi ne budu uvereni "da će moći normalno da se nastavi život".
"Pod jedan, niko neće da radi bilo šta, i ništa se neće odigravati dok sve dobro ne odvagamo", rekao je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, zarada nikada nije bila, niti će biti, važnija od zdravlja.
Ponudio je naučnoj savetnici Sanji Sakan, koja mu je iznela niz kritika na eksploataciju litijuma, da bude na čelu nekog od državnih timova za pitanja u vezi tog minerala.
 
Sakan, koja radi u Centru izuzetnih vrednosti za hemiju i inženjering životne sredine pri Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju je dodala da je govorila na protestu zbog najave rudarenja litijuma.
 
Vučić je uzvratio da je lepo što je govorila na protestu ali da je njena dužnost da učestvuje u radu države.
"Spremni smo da vas stavimo na čelo nekog ekspertskog tima, baš tog koji će da se bavi kontaminacijom zemljišta, gde ste dali značajan doprinos svojim naučnim radom, i nećete da budete preglasani nijednog trenutka", kazao je on.
 
Dodao je da  više veruje njoj, nego ljudima iz kompanije Rio Tinta, te da će ih zajedno ispitivati, proveravati i "naterati da se preznojavaju".
  • Blokade puteva

    15.08.2024 14:44
    Blokade puteva
    Blokade puteva i građanska neposlušnost do ponovne zabrane litijuma !!!
  • @Nikola

    15.08.2024 11:05
    dobro ti se čini da je"pozadina malo drugačija..." jedino što nisi gledao o čijoj je pozadini reč, nije pozadina onih što su protiv kopanja. Ok?
  • Lily

    15.08.2024 10:56
    Znamo
    @Nikola
    evo malog objasnjenja zasto se vecina komentara zavrsava sa -neces kopati.
    I sam mozes malo da se zainteresujes i pogledas i procitas o kompaniji Rio Tinto. Gde su radili, kako se to zavrsilo, koliko tuzbi protiv njih postoji. To je ogromna kompanija, koja je daleko jaca finansijski od drzava u kojima kopa, i u stanju je da potkupi koga treba, promeni zakone ako treba, potpuno preuzme uticaj. Nasi zakoni nisu prilagodjeni , nase institucije su slabe , potkupljive, u sluzbi vladajuce stranke, i nikakva kontrola nece postojati.
    Drugo, da li si se zapitao zasto mnogo razvijenije drzave ne kopaju litijum? Zasto Nemci hoce da ga kupuju od RT a ne da ga iskopavaju kod sebe?
    Dalje, da li mislis da nasa drzava moze da utice na Zi Djin koji truje Bor?
    Da li si nekada otisao u Bor?
    Posledice iskopavanja mogu biti fatalne, dugorocne, rizik od zagadjenja ne moze biti ni potpuno predvidljiv, i da li onda uospe treba ulaziti u taj projekat zbog sitre rudne rente ?Zarad koju bi Srbija imala od RT procenjena je na oko 180 miliona euram a to je iznos polovine naseg izvoza malina u 2022 godini.
    Eto , to su neki od razloga za NECES KOPATI! MARS IZ SRBIJE RIO TINTO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija