Priveden odbornik iz Vranja: Policija mu pretresla stan, osumnjičen za rušenje ustavnog poretka

Aktivista i odbornik u Skupštini Vranja Dragan Antić priveden je u vranjsku policiju, o čemu je sam obavestio prijatelje preko društvenih mreža.
Antić je objavio na Fejsbuku neposredno uoči ulaska u Policijsku upravu da su ga "pokupili sa ulice i priveli na razgovor", objavio je portal InfoVranjske.
 
Profesor geografije, aktivista i odbornik Ekološkog ustanka u Vranju, Antić je naveo da ne zna zašto je priveden.

"Upravo su me pokupili sa ulice i priveli na razgovor i MUP Vranje. Razlog nepoznat. Kažu na 15 minuta. Ako se ne javim uskoro, zadržali su me", naveo je Antić na Fejsbuku.

Prema saznanjima portala InfoVranjske, Antić je osumnjičen za rušenje ustavnog poretka. 
 
Odborniku su pretresli i stan. 
 
Advokat Dragana Antića, Igor Zlatković, kaže da je privođenje bilo protivzakonito. Po njegovim rečima, pretres stana je obavljen po naredbi višeg suda. 
 
"Nikakvi predmeti niti tragovi krivičnog dela koje mu se stavlja na teret nisu pronađeni, a osumnjičen je za krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, pri tome nije nam saopšteno šta mu se konkretno stavlja na teret i kojim radnjama je eventualno izvršio navedeno krivično delo", kaže Zlatković.

On na kraju dodaje "da je ovakvo postupanje zapravo zastrašivanje građana u njihovoj borbi protiv kopanja litijuma u Srbiji i da apsolutno nema nikakve potpore u zakonu da se vrši njihovo hapšenje, a po najmanje zbog napred navedenog krivičnog dela".

  • Jovan

    18.08.2024 06:59
    Diktatura
    diktator gubi živce, sve češće će posezati za silom ne bi li zaplasio građane.
  • S56

    17.08.2024 22:09
    Simbioza
    Oni rade šta hoće, a narod uglavnom ćuti.
  • Opozicionista

    17.08.2024 20:24
    @Pedja
    Nego šta ću nego da sedim kod kuće. Dvanaest godina vas bukvalno PREKLINJEMO da glasate protiv režima a vi se femkate. I ovi protesti nisu protiv režima, već pokušaj dogovora sa Vučićem oko litijuma, i da Vučić ostane na vlasti i radi još brže jače i bolje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija