Pedesetoro dece sa stomačnim tegobama u hotelu u Krupnju: Sedmoro zadržano u bolnici, pa pušteno

Od pedesetak dece, kod kojih su u subotu prijavljene stomačne tegobe, dijareja i povraćanje u hotelu u Krupnju, sedmoro je zadržano u bolnici u Loznici, dok su ostali pušteni.
Pedesetoro dece sa stomačnim tegobama u hotelu u Krupnju: Sedmoro zadržano u bolnici, pa pušteno
Foto: Pixabay
Posle dobro prihvaćene terapije i stabilnog stanja je i njih sedmoro pušteno na kućno lečenje, piše RTS
 
"Šta je bio uzrok ovakve kliničke slike dece, znaće se po dobijanju rezultata analize, koji se očekuju najkasnije do srede", navode iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.
Nakon što su u subotu, 17. avgusta, prijavljene stomačne tegobe kod pedesetak dece uzrasta od pet do 16 godina iz zemlje i inostranstva, koja su na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju, nema novih slučajeva obolelih, piše RTS. 
 
U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj RTS-u je rečeno da je nekoliko dece pregledano u toj ustanovi i da klinička slika nije pokazala potrebu da deca budu zadržana, tako da su svi odmah otišli kući.
Većina dece je znatno bolje nego juče, samo dvoje je zbog temperature zadržano u bolnici u Loznici, svi drugi su pušteni, saznaje RTS u Zavodu za javno zdravlje Šabac.
 
Dragana Mitrović, PR Opšte bolnice u Loznici, kaže da je sedmoro dece primljeno i hospitalizovano sa simptomima dijareje i povraćanja, i posle terapije su u dobrom opštem stanju otpušteni iz bolnice.
Jedan broj dece se vratio kući, dok su drugi ostali u Krupnju i već danas nastavili sa sportskim aktivnostima.
 
Šta je uzrok, znaće se po dobijanju rezultata analize, koji se očekuje do srede, rečeno je u Zavodu za javno zdravlje u Šapcu.
  • MayaTheBee

    20.08.2024 01:07
    Veoma upitan kvalitet hrane
    Užasno je što se đačke ekskurzije, rekreativna nastava i pripreme dece sportista koriste da se za ishranu uvaljuje hrana sumnjivog (tj. najlošijeg) kvaliteta, često i upitnog roka trajanja. Zato su stomačne tegobe dece tako česte; nešto bude medijski ispraćeno a nešto se zataška.
  • Neshvatljivo

    19.08.2024 20:04
    Kako sme?
    Ovo je nedopustivo! Pa, kada su deca u pitanju i ovakve aktivnosti, treba još više da paze. A već se dešavalo. Da li to neko namerno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija