Tužilaštvo predlaže pritvor za saobraćajnog policajca koji je primao mito od 1.000 i 2.000 dinara

Policijski službenik iz Grocke M.P. (25) saslušan je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu zbog sumnje da je primao mito.
Tužilaštvo predlaže pritvor za saobraćajnog policajca koji je primao mito od 1.000 i 2.000 dinara
Foto: 021.rs
VJT navodi da je M.P. od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima u sedam navrata zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara od učinilaca saobraćanih prekršaja, kako bi im omogućio dalje učešće u saobraćaju bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju. 
 
Osumnjičeni policajac se na saslušanju branio ćutanjem. 
Osumnjičenom se na teret stavlja sedam krivičnih dela "primanje mita", dok će protiv sedmorice osumnjičenih za po jedno krivično delo "davanje mita" biti preduzete dokazne radnje, saopštilo je VJT. 
 
Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor. 
M.P. je, kako se sumnja, kao policijski službenik PS Grocka, u periodu od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima nakon uočenog prekršaja zaustavio vozače putničkih vozila.
 
Potom je, navodi VJT, vršio kontrolu vozača i vozila, ali nije izvršavao službene radnje koje je kao ovlašćeno lice morao izvršiti, odnosno nakon uočavanja saobraćajnog prekršaja i zaustavljanja vozača, nije pozivao policijske službenike Uprave saobraćajne policije radi sačinjavanja prekršajnog naloga, što je bio dužan da učini u skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima. 
On je, kako se sumnja, od zaustavljenih učinilaca saobraćajnih prekršaja zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara, kako bi im omogućio da nesmetano nastave dalje kretanje u saobraćaju, bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju. 
  • Aha

    21.08.2024 06:23
    A ko ga je tako naučio da se radi? Ko? Gde je imao obuku? Mora da on nije hteo ali eto, građani ga naterali. Kažite lepo murija je smeće, korupcija je način rada, ali neko mora da padne da izgledate kao da služite zakonu. Jel posle cugate zajedno u kafani dok kolega slavi premeštaj za BG ili NS da lema lokalne? M. R. Š.
  • /

    20.08.2024 23:28
    /
    Smanjuje im tarifu, radi ispod cene pa narusava sistem
  • Srdjan

    20.08.2024 22:36
    A veliki lopovi postali zasluzni gradjani kakav sistem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija