Nebojša Krstić hoće na čelo Demokratske stranke, zvao bi nazad i Čedu Jovanovića

Marketinški stručnjak i bivši član Demokratske stranke (DS) Nebojša Krstić poslednjih dana na Tviteru tvrdi da hoće na čelo opozicione DS.
Nebojša Krstić hoće na čelo Demokratske stranke, zvao bi nazad i Čedu Jovanovića
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
Jedna od medijskih vedeta Vučićevog režima u razgovoru za Vreme tvrdi da će ozbiljno pokušati da dođe na čelo Demokratske stranke čiji je član dugo bio. 
 
"Istina, nemam ničiju pomoć osim Maskove. Pardon, osim Tvitera. A nemam, realno, ni želju da budem bilo šta pa ni šef DS. Međutim, mislim da je jedan od glavnih razloga društvene krize koju vlast ne zna kako da hendluje to što u opoziciji ne postoji ni jedna ozbiljna stranka i ni jedan iole ozbiljan politički lider. I onda je sve prepušteno poludelim medijima i idiotima liderima", kaže Krstić.
Po školovanju lekar, po biografiji muzičar i marketinški stručnjak, Krstić je bio spin-majstor bivšeg predsednika Borisa Tadića. U eri naprednjačke vlasti ističe se kao gorljivi podržavalac Aleksandra Vučića, pasionirani tviteraš i gotovo svakodnevni gost televizija naklonjenih režimu.
 
Ali, i jedan od retkih koji se odaziva i drugim medijima, kad god ga pozovu.
Lutovac hoće novi mandat
 
Krstić se glatko uklopio u medijsku mašineriju vlasti i uspeo da se zakači sa skoro svima sa kojima je nekada delio stranačke boje, poput Borisa Tadića, Dragana Đilasa ili Bojana Pajtića. Sada je na zub uzeo aktuelnog šefa DS-a Zorana Lutovca, koji je nedavno najavio da će se na izbornoj skupštini do kraja godine ponovo kandidovati za predsednika partije.
 
"Da završimo započeto. Uradili smo najvažniju stvar, sačuvali smo stranku od napada spolja i iznutra. Vratili smo poverenje građana. Više niko ne sumnja da bi DS mogla ni u ludilu da sarađuje sa onima koji su upropastili ovu zemlju", rekao je Lutovac za Novu.
 
Krstić je na to na Tviteru napisao da će smeniti Lutovca sa čela DS-a kao i ostale "službenike Dragana Đilasa" i da će vratiti "jedinu opozicionu stranku na mesto koje joj pripada".
 
Sada za Vreme tvrdi da se ne šali, ali je pitanje kako misli da to izvede, kada nije ni član Demokratske stranke. DS je svojevremeno medijima predočio Krstićev mejl iz marta 2014. godine u kojem obaveštava Opštinski odbor na Voždovcu da ne želi više da bude član i da ga obrišu iz registra, prenosi Vreme.
 
Krstić pak tvrdi da je "protivno statutu DS-a izbačen iz stranke". 
 
"Prvo ću to da raščistim. Tražiću pismenu potvrdu, a onda ću da tužim DS i tražim da se vratim u članstvo", kaže Krstić.
 
Kaže, zvaće i stare kadrove poput Vide Ognjenović, Nataše Vučković i Dragoljuba Mićunovića da se vrate, ali i Čedu Jovanovića.
"Videćemo koliko ti ljudi imaju volje da se opet bave politikom, a da ne budu samo nema publika današnjim glupostima i bezumlju. Videćemo da li je to mamuzanje crknutog konja", zaključuje Krstić, kao da je sasvim ozbiljan.
 
Krstićeve tvrdnje da će preuzeti DS je Lutovac na Tviteru uopšteno komentarisao, napisavši da su se javili "službini novinari, analitičari, botovi, spavači, članovi drugih stranaka, otpadnici… svi zabrinuti za DS".
 
Na upit Vremena o Krstićevim navodnim ambicijama, Lutovac je kratko odgovorio: "Nemam ništa pristojno da izjavim o njemu".
  • Nema nam spasa

    26.08.2024 20:19
    Koji autogol za demokrate!!! Pa ova izjava je gora nego kada su bili na vlasti! Da li se neko seca Tadica u potkosulji i ,,da li je kokoskama hladno?'' Ovo je rangu njihovih tradicionalnih bisera.
  • NN

    24.08.2024 19:34
    E samo kad
    Čedu hoće da vrate u igru...Bljak!
    Trebalo bi sve poznate i aktivne persone iz vlasti i iz opozicije izbaciti iz svega, a ne čačkati tumore ...
  • boringoldfart

    24.08.2024 00:04
    Nazalost, Zika Obretkovic se upokojio a savrseno bi se uklopio kao potpredsednik...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.