Nastavljeno suđenje Urošu Blažiću: Porodice ubijenih tvrde da je pretres urađen pet dana kasnije

U sudskom postupku protiv Uroša Blažića zbog masovnog ubistva u selima Malo Orašje i Dubona 4. maja 2023. danas je u Specijalnom sudu u Beogradu saslušano devetoro oštećenih.
Nastavljeno suđenje Urošu Blažiću: Porodice ubijenih tvrde da je pretres urađen pet dana kasnije
Foto: 021.rs
Suđenje će biti nastavljeno u septembru saslušavanjem svedoka.
 
Danas su saslušana ranjena braća Milomir i Predrag Mijailović, roditelji Marka Mitrovića – Dragan i Olivera Mitrović, roditelji Petra Mitrovića, Vladan i Biljana Mitrović, majka ranjene Nevene Vujić, Ivana Vujić, kao i majka Anđele Stevanović, Marijana Stevanović i čovek kojem je ukraden automobil Jovan Marković.
Roditelji su negodovali zbog toga što na suđenju Blažić nije odgovarao na pitanja o noći masovnog ubistva.
 
Roditelji su ukazali i da su dan nakon masakra vojni kamioni izašli iz dvorišta porodične kuće Blažića i odvezli se i da je to zabeleženo na kamerama televizija i kamerama prodavnice i da je pretres kuće Blažića urađen tek 9. maja.
 
Ranjeni i roditelji su opisivali događaje iz noći ubistva 4. maja 2023. godine.
Kada je reč o nastavku suđenja, traženo je da se od Vojske pribavi da li su oni između 4. i 9. maja slali teretna vozila u Dubonu i ako jesu, sa kojim zadatkom, ko su bile osobe koje su upravljale ili obezbeđivale vozila.
 
Traženo je i da se uradi veštačenje telefona oca Uroša Blažića, Radiše Blažića i da se dostavi advokatima veštačenje telefona Uroša Blažića sa svim porukama i prepiskama na svim društvenim mrežama.
 
Tužiteljka Olivera Milojević rekla je da je kompletno veštačenje telefona na eksternim hard diskovima koji su dostavljeni sudu.
Predloženo je da se saslušaju članovi porodice Blažić i osobe koje treba da svedoče u vezi sa oružjem Radiše Blažića.
 
Suđenje će biti nastavljeno 26. i 27. septembra u 10.00 i 21. i 28. oktobar u 10 časova.
  • sasa

    23.08.2024 14:23
    a zasto bi savesno radio mup
    Lezu im plate svakog meseca bez obzira sta i kako rade, ne postoji u MUP nikakva odgovornost a prijave gradjana za povredu prava se resavaju uz formiranje komisije u kojoj je vecina u sukobu interesa i prave ostecenu stranku ludom... Paraziti su to, oni najgori!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija