Dačić: Pronađena jedanaesta žrtva prevrtanja čamca sa migrantima na Drini

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je pronađena 11 žrtva prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima u Drini.
Kako je izjavio, ova osoba pronađena je na levoj obali reke Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine.
"U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je telo muškarca, iregularnog migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest i prema našim informacijama upravo toliko lica se vodilo kao nestalo", naveo je Dačić u saopštenju.
Dodao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i forenzičari preduzeli sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava.
 
"U ovom trenutku pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska, kao i jedan irački državljanin", rekao je on.
Dačić je dodao da je policija još uvek na terenu i vršiće dalje pretrage.
 
Istakao je i da MUP intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrante sa teritorije Srbije ka teritoriji Republike Srpske.
  • zztop

    23.08.2024 20:16
    Dačiću jel se prevrnuo čamac ili kruzer , ko nam čuva granice i od čega ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kupcu umesto iPhone-a poslala dve jabuke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv O.K. (27) zbog sumnje da je kupcu preko sajta "Kupujem-prodajem" umesto mobilnog telefona "iPhone" poslala dve jabuke.