Protest zbog potencijalnog izručenja beloruskog novinara Andreja Gnjota u utorak

Protest zbog potencijalnog izručenja beloruskog aktiviste Andreja Gnjota održaće se u utorak, 27. avgusta, ispred Apelacionog suda.
Protest zbog potencijalnog izručenja beloruskog novinara Andreja Gnjota u utorak
Foto: 021.rs
Protest "koji bi mogao da spasi mučenja i zatvora beloruskog antiratnog aktiviste, novinara i reditelja Andreja Gnjota, kojem preti ekstradicija iz Srbije" počeće u 11 časova, kaže u saopštenju predsednik Ruskog demokratskog društva (RDD) Peter Nikitin, a prenosi NIN.
"U utorak, 27. avgusta, održaće se odlučno ročište Apelacionog suda, koji će rešavati da li će Andrej nakon 10 meseci pritvora u Srbiji konačno biti pušten na slobodu, ili će biti predat u ruke svirepog diktatora Aleksandra Lukašenka", stoji u saopštenju Ruskog demokratskog društva.
Kako se dodaje, šta god odluči, to će biti "u ime Srbije".
 
"Dakle u 'vaše ime'. Uoči tog ročišta u 10 sati ću ja izaći ispred Apelacionog suda u Beogradu (Nemanjina 9) sa zahtevom da se Andrej pusti na slobodu. Molim vas, ako možete, pridružite mi se u tom protestu, a u 11 sati i na javnom ročištu", navodi Nikitin u saopštenju sa molbom da se potpiše peticija "sloboda za Andreja".
Kako kaže, "tim jednostavnim činom možete pomoći da spasite život čoveka".
 
"Ako pročitavši ovo ne uradite ništa, a Andrej bude izručen na Golgotu koja ga čeka u Minsku, onda znajte da će to biti i 'u vaše ime – u ime Srbije'", kaže Nikitin.
  • dule

    25.08.2024 11:24
    Oće biti neki protest i zbog Durova, ili je njegovo hapšenje ipak demokratsko i slobodoljubivo?
  • Milorad

    25.08.2024 10:23
    Da se zna
    Rusi da vode svoju politiku u Rusiji a ne u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija