Dačić o ispitivanju Severine: Biće ukinuti spiskovi zabrane ulaska u Srbiju zbog verbalnog delikta

Vest o tome da je popularna pevačica Severina Vučković ispitivana na graničnom prelazu, na ulasku u Srbiju, privukla je dosta pažnje u medijima u regionu.
Dačić o ispitivanju Severine: Biće ukinuti spiskovi zabrane ulaska u Srbiju zbog verbalnog delikta
Foto: 021.rs
Severina je navela da su je ispitivali o Srebrenici, Oluji, kopanju litijuma u Srbiji. 
 
Povodom ovog slučaja ona se oglasila saopštenjem u kom je navela da neće više dolaziti u Srbiju dok god "ovaj ne sjaši s vlasti", misleći na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 
Čitav slučaj komentarisao je i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekavši da pevačica nije privredena, ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju. Po njegovim rečima, ona je zadržana zbog kontrole.
 
Dačić je najavio i da će biti ukinuti spiskovi zabrane ulaska u Srbiju kada su verbalni delikti u pitanju.
 
"Srbija je slobodna zemlja i kod nas ne postoji verbalni delikt, na tim spiskovima ostaće ljudi koji vrše kriminal, terorizam i za vršenje krivičnih dela", naveo je Dačić.
On je dodao da ne treba "drugi da nam dele lekcije, naročito Hrvatska nakon što je advokat u svojim kolima slušao Baju Malog Knindžu i zbog toga je osuđen".
 
"I sada će oni nama da govore nešto što je neko zadržan na granici dva, tri sata. Mi često dolazimo u situaciju da dolaze kritike prema našoj zemlji od suseda, da čovek prosto mora da kaže 'nemojte samo vi da nam držite pridike'. Mislim, ne znam, je li treba da uvedemo muzičku policiju?!", rekao je Dačić tokom gostovanja na TV Pink.
 
Podsetimo, u junu ove godine ulaz u Srbiju nije dozvoljen glumcu Feđi Štukanu, te je vraćen sa beogradskog aerodroma nazad u Sarajevo. 
On je prošle godine zadržan nekoliko sati na graničnom prelazu između Srbije i BiH, i to nakon što je podržao i prisustvovao jednom od protesta "Srbija protiv nasilja".
 
"Ne znam zašto, ali mislim da mi je odbijen ulazak zbog kritika vlasti u Srbiji. Dok je ova garnitura vlasti ne znam da li ću moći ući u Srbiju", rekao je Štukan u junu ove godine.
  • Udbas

    27.08.2024 08:45
    Udri milicijo moja,nece oni nama dirati naseg druga Acu.Kad udari ku… na ku…
  • ssss

    27.08.2024 06:57

    Миле
    26.08.2024 • 20:09
    Само настави тако па на следећом изборима нећеш прећи цензус.

    E, Mile jesi ti neka naivčina, naivan si kao malo dete kada misliš da ivde narod o bilo čemu odlučuje.Tog baksuza su postavile i održavaju ga na vlasti kolinojalne sile, a da se narod pita taj i njemu slični bi već odavno bili na smetištu istorije kao običan politički otpad.
  • Maki

    27.08.2024 00:20
    Jadno I bedno
    Jadna smo mi drzava kad pored svih problema mi se bavimo jednom pevacicom.Stvarno ste pukli I ti I tvoj sef I dupelizci okolo vas.Znate vi dobro da narod tesko zivi,nezadovoljstvo je ogromno,balon pun fekalija samo sto ne pukne.Pa mazete oci narodu I skrecete paznju.Ne vredi vise,pocetak kraja je tu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija