Braća Terzić priznali prebijanje fudbalskog menadžera: Osuđeni na uslovne kazne

Sinovi generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića sklopili su sporazume o priznanju krivice za napad na fudbalskog menadžera Uroša Jankovića.
Braća Terzić priznali prebijanje fudbalskog menadžera: Osuđeni na uslovne kazne
Foto: 021.rs
Kostadin i Nikša Terzić sklopili su sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazume, priznala krivično delo i osuđena su na uslovne kazne zatvora, prenosi N1.
 
Napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a braća Terzić privedena su dva dana kasnije.
Prema presudi Drugog osnovnog suda, Nikša Terzić je oglašen krivim za krivična dela nasilničko ponašanje, teške telesne povrede i nošenje oružja. 
 
Njemu je sud izrekao uslovnu kaznu u trajanju od jedne godine i tri meseca, a ona se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u periodu od tri i po godina od pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.
Istom presudom okrivljeni je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, naveo je sud.
 
"Okrivljenom Terzić Nikši je izrečena mera bezbednosti zabrana približavanja i komuniciranja sa oštećenim J.U, na razdaljini od 50 metara, zabranu pristupa u prostor oko mesta stanovanja i mesta rada oštećenog, kao i dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenim u trajanju od tri godine od dana pravnosnažnosti presude, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta i to jednog revolvera, kao predmeta izvršenja krivičnog dela", saopštio je sud.
 
U slučaju Kostadin Terzić, sud je, nakon priznanja krivice, izrekao uslovnu kaznu od 10 meseci, a ona se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u periodu od tri godine od pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.
 
I njemu je izrečena mera zabrane približavanja i komuniciranja sa oštećenim Jankovićem na razdaljini od 50 metara, zabranu pristupa u prostor oko mesta stanovanja i mesta rada oštećenog, kao i dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenim u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.
Sem Terzića osuđen je i vlasnik "Nane" i to uslovno na 10 meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine, a takođe mu je određena i mera zabrane prilaska oštećenom Jankoviću.
 
Oštećeni Janković je svojevremeno za crnogorski portal Vijesti tačno opisao šta se kobne večeri dogodilo.
 
"Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan", rekao je Janković za Vijesti.
  • Vlajko

    28.08.2024 07:47
    Gori od Nemaca
    Mi zivimo u fasistickoj drzavi, kojom sada vlada domaca sekta. Ovi su gori od Nemaca u drugom svetskom ratu. Onda je barem bilo mnogo hrabrih ljudi ovde koji su se borili protiv fasista. Sada mi se cini da ima mnogo pristalica fasistickog rezima, pravosudje je gotovu u potpunosti na njihovoj strani.
  • Banana drzava

    27.08.2024 23:01
    Ccc
    Sve me vise i vise sramota gde živim.Ne pronalazim vise reci kako da opišem stanje u pravo i pravdu u ovoj jebenoj Državi.Zar sudija imalo ima obraza i poznaje zakon da za samo nošenje oružja treba ležati u zatvor minimum 1 god.
  • Vlada

    27.08.2024 19:28
    E sad lepo braća da tuže državu za onaj pritvor u istrazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".