Tužilaštvo se žalilo na presudu rođacima Uroša Blažića: Jedan osuđen, drugi pušten

Više javno tužilaštvu u Kragujevcu uložilo je žalbu na presudu rođacima optuženog za devetostruko ubistvo Uroša Blažića.
Tužilaštvo se žalilo na presudu rođacima Uroša Blažića: Jedan osuđen, drugi pušten
Foto: 021.rs
Tužilaštvo se žalilo na presudu kojom je Goran Gavrilović, ujak optuženog, oslobođen od optužbe za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njegov sin Boris Gavrilović (20) osuđen za ovo krivično delo na kaznu zatvora godinu i po dana.
 
Tužilaštvo se žalilo na celokupnu presudu, dok je branilac Borisa Gavrilovića izjavio žalbu na deo presude kojom je on osuđen, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Kragujevcu.
Po isteku roka od osam dana, koji stranke imaju za dostavljanje odgovora na žalbu, predmet će biti upućen u Apelacioni sud u Kragujevcu radi donošenja odluke po žalbama.
 
Podsetimo, prvostepenom presudom Višeg suda u Kragujevcu od 19. juna, Boris Gavrilović (20), brat od ujaka Uroša Blažića, optuženog za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu dana i šest meseci zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu. Njegov otac Goran, oslobođen je od optužbe,
Boris Gavrilović dobio je kaznu koja je ispod zakonskog minimuma za krivično delo za koje je osuđen i da je predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.
 
Advokat odbrane tražio je tada od sudije da se uzme u obzir da je Blažićev brat priznao krivično delo i da je bio "saradljiv" tokom sudskih procesa i zato je tražio da se kazna umanji.
 
Ujak Uroša Blažića oslobođen je svih optužbi za krivično delo koje mu se stavlja na teret jer nisu izneti potrebni dokazi.
 
Podsetimo, Uroš Blažić okrivljen je za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine, u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca.
Posle masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, Uroš Blažić je pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u Vinjište, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.
 
Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.
 
Suđenje Blažiću i njegovom ocu Radiši počelo je 21. avgusta. Prvookrivljeni je priznao krivicu.
  • 313z

    28.08.2024 07:31
    "Pravosuđe"
    Gavrilović je dobio godinu i šest meseci. Da je jedan od braće Terzić u pitanju dobio bi uslovnu kaznu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva neke obaveze iako nije potpisan".