Prosvetari za 16. septembar najavili obustavu rada i proteste po svim gradovima

Sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja najavila su za 16. septembar obustavu rada i proteste po svim gradovima.
Prosvetari za 16. septembar najavili obustavu rada i proteste po svim gradovima
Foto: Pixabay
Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić rekla je da, ako uslede represivne mere, dnevnice prosvetnih radnika treba da budu uplaćene u fond za lečenje obolelih od retkih bolesti, prenosi Danas.
 
Na konferenciji za medije ispred Vlade Srbije predstavnici sindikata su ponovili da su razočarani, jer Vlada nije ispunila ono što je obećala i što je potpisano u protokolu 2023. -  da početna plata nastavnika bude jednaka prosečnoj zaradi u Republici Srbiji.
Sindikati su rekli da će pozvati kolege na burnu reakciju i kada bude usvajan budžet.
 
Oni su rekli i da je "doteralo cara do duvara", kao i da Vlada Srbije ima 14 dana da revidira odluku.
"Kada se bude usvajao budžet, tada će naše reakcije biti najžešće", rečeno je na konferenciji.
  • Giga

    03.09.2024 09:24
    Giga
    Ma sram ih bilo,vecina ima vozni park ko da su uposleni u SPC! Mrsss
  • Giga

    03.09.2024 09:23
    Giga
    Ma sram ih bilo,vecina ima vozni park ko da su uposleni u SPC! Mrsss
  • Ivan NS

    02.09.2024 17:14
    Citam komentare i prosto mi nije jasno kakvi smo mi to ljudi pistali.
    Jel moguce da nekim ljudima nije jasno, da bez dobrog sistema skolovanja nema napretka jednog drustva. Da ako se drustvo kao kolektiv, drzi zatupljeno i neobrazovano istim tim kolektivom se lako manipulise. Slazem se sa tim da ima u novim generacijama, losih prosvetara ali to svakako ne moze da se kase za sve! Treba podrzati te ljude jel svi znamo za kakvu mizeriju rade. P.S Nisam prosvetar! Zahvaljujuci SNS radim po okeanskim brodovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija