Vučević: O vojnom roku u petak na sednici Vlade, mame i tate će biti zahvalne

Premijer Miloš Vučević izjavio je da je Vlada naložila Ministarstvu odbrane da u hitnom roku pripremi izmenu zakona kako bi se ukinula suspenzija služenja vojnog roka.
Vučević: O vojnom roku u petak na sednici Vlade, mame i tate će biti zahvalne
Foto: Beta (Darko Vojinović)
Kako je rekao Vučević, "idemo ka Skupštini da vraćamo vojni rok".
 
"Mislim da ćemo u petak imati sednicu Vlade na kojoj ćemo usvojiti taj predlog o izmeni zakona. Pozvali smo predsednika države Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta da prisustvuje, jer je tema iz njegove ustavne nadležnosti", rekao je Vučević na TV Pink.
On je potvrdio da će vojni rok trajati 75 dana, "što ne remeti život, školovanje, studiranje, posao. Mame i tate će biti suštinski zahvalni jer će vojska njihove sinove još bolje pripremiti za život, da dalje stasaju kao muškarci".
 
"To je izazovno da vojska pripremi obuku u tom kratkom roku jer je nekad bila puno duža. Pripremamo kasarne, uniforme, da to bude njima interesantno", naveo je Vučević.
On je naveo da će mladići koji su završili elektrotehniku i mašinstvo biti angažovani da služe vojni rok u, na primer, Vojno-tehničkom institutu, remontnim zavodima, a kako bi se njihovo znanje odmah upotrebilo.
 
"Imaćemo nemali broj mladića koji su majstori u vožnji dronova da nam tu pomognu. Oni su ubojitiji sa tim nego sa puškom. Vojska će dobiti mnogo različitog potencijala za jačanje svojih sposobnosti", rekao je Vučević.
 
Dodao je da se Srbija ne sprema za rat, već čuva mir, jer, "što je vojska jača, mir nam je sigurniji".
 
Naglasio je da se profesionalni sastav ne ukida i da je on namenjen za najteže zadatke.
  • Cile

    18.09.2024 15:33
    Jel ces zvati i svoje saplemenike na duznost?
  • Kaske

    18.09.2024 08:30
    Ako neko pročita ovo od naprednjaka neka postave pitanje na toj sednici zasto su obustavljene boračke spomenice???
  • Dejanfilipovic

    17.09.2024 22:34
    Predsednice hvala
    Vrhovni komandante neka je tvojoj majci hvala! Podrzavam predlog predsednika Vucica, vojska je nesto sto nam u ovom momentu najvise treba u momentu kada nam je jedinstvo srbskog naroda najbitnije, vojska od decaka pravi coveka i disciplinuje ga za ceo zivot. Samo ogromna zamerka je sto ce vojni rok jako malo da traje treba minimum godinu dana da traje , ja sam sluzio cicivli vojni rok po sostvenom izboru i to cak 9 meseci ,pa ako sam ja mogao devet meseci da sluzim drzavi moze i omladina godinu dana pod oruzjem. Jos jednom je predsednik Vucic dokazao da je zbilja najbolji predsednik i vladar suverene Srbije u citavoj srpskoj istoriji.Predsednice hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija