Sindikati prosvetara: Neke škole prave plan nadoknade časova zbog štrajka, ne pristajati na to

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika saopštili su da neke škole prave plan nadoknade časova koji su izgubljeni zbog štrajka.
Sindikati prosvetara: Neke škole prave plan nadoknade časova zbog štrajka, ne pristajati na to
Foto: 021.rs
Kako su dodali sindikati, ne treba pristajati na "ishitrene poteze zastrašenih ili ostrašćenih direktora, sve dok pregovori sa Vladom Srbije traju".
 
U saopštenju je navedeno da nije poznato da li su te škole samoinicijativno odlučile da planiraju nadoknadu ili je to učinjeno na preporuku Ministarstva prosvete ili nadležne školske uprave.
"Ukoliko se pritisci od strane nadležnih nastave zbog neodržanih časova, suprotstavićemo se jedinstveno i sa svim raspoloživim sredstvima. Da bismo zaštitili jedni druge, moramo ostati jedinstveni", dodali su sindikalci.
 
U ponedeljak su širom Srbije protestovali prosvetni radnici tražeći poboljšanje materijalnog položaja i da im se zakonom osigura bezbednost u školama.
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da zbog štrajka nije bilo nastave u 37 odsto škola i pozvao sindikate da "hitno nastave razgovore".
 
Sindikati su dali rok od dve nedelje da Vlada Srbije ispuni njihove zahteve.
  • Velja

    18.09.2024 13:13
    Ispostovati zakon
    Naravno da trebanadomnaditi casove jer je obustava protiv zakona o strajku.Svi kiji su slagali prosvetare da daju ostavke
  • Sale

    18.09.2024 09:25
    Niti jedno dete ne treba da ide subotom u školu i da gubi vikende kako bi nadoknadila časove izgubljene zbog štrajka ili bilo čega drugog! Deca za to nisu kriva! Moja deca neće niti jednu subotu ići u školu, a oni nek i upišu neopravdane slobodno!
  • NNunited

    18.09.2024 09:03
    ...
    Uraditi isto sto i Hrvati. Sacekati kraj, pa sve ostviti otvoreno. Nema svedocanstava, nema male mature, nema odmora... Kod nas je problem jer su sindikati placeno od drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija