Novi slučaj vršnjačkog nasilja: U Pančevu tri devojčice pretukle vršnjakinju, reagovala policija

U Pančevu su dogodio slučaj vršnjačkog nasilja koji ispituje policija, a na osnovu snimka sa društvenih mreža.
Novi slučaj vršnjačkog nasilja: U Pančevu tri devojčice pretukle vršnjakinju, reagovala policija
Foto: 021.rs
Na snimku se vidi kako tri devojčice, najverovatnije srednjoškolke, tuku treću.
 
Ovaj slučaj nasilja se, kako je za N1 rečeno u PU Pančevo, dogodio u Ulici Braće Milovanovića gde se nalaze tri škole - jedna osnovna i dve srednje (hemijska i mašinska).
U Tehničkoj školi "23. maj", ispred koje se nemili događaj dogodio, kažu za Blic da su sve neophodne mere odmah preduzete.
 
"Škola je odmah preduzela sve neophodne mere. Uključeni su svi i odrađeno je sve što treba", kazali su šturo za Blic.
Takođe, potvrđeno je da su samo neke od devojčica na snimku učenice ove škole.
 
Pančevačka policija je za Blic navela da su naveli da su sporni snimak videli na društvenim mrežama, ali da nije bilo prijave ni sa jedne strane. Na terenu su ekipe Odeljenja za maloletničku delinkvenciju, a obaveštene su i nadležne službe.
 
Kako su objasnili, slučaj će najverovatnije biti predat Višem tužilaštvu jer su u pitanju maloletnici.
Šta je vršnjačko nasilje i kako ga prijaviti?
 
Vršnjačko nasilje je svako ponašanje koje ima za cilj da se nekom nanese šteta, ponavlja se tokom dugog perioda i u kome je odnos snaga između počinioca i žrtve neravnopravan. Oblici nasilja mogu biit fizičko i verbalno, ali ono uključuje i društveno isključivanje i digitalno nasilje. 
 
Vršnjačko nasilje se može desiti bilo kome, u bilo kom uzrastu, a obuhvata mnogo različitih stvari. Nasilje među vršnjacima ostavlja negativne posledice na decu koja trpe nasilje, ali i na decu koja se ponašaju nasilno, a takođe i na decu koja to nasilje posmatraju. 
 
Deca koja su izložena vršnjačkom nasilju za početak mogu da se obrate prijateljima, ali je važno da to kažu i odrasloj osobi. Prvi kojima treba da se obrate su roditelji, ali i nastavnici i profesori, jer je njihova obaveza u školil da brinu o učenicima. 
 
Ukoliko vi ili neko iz vaše okoline trpi vršnjačko nasilje to možete da prijavite OVDE.
  • Realista

    19.09.2024 18:49
    rešenje na državnom nivou
    Poslati nasilnice na vojnu obuku 75 dana, to će sigurno napraviti ljude od njih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija