Forum srednjih stručnih škola traži ostavku ministarke prosvete

Forum srednjih stručnih škola zatražio je danas ostavku ministarke prosvete zbog prebrojavanja prosvetara koji su protestovali i neispunjenih obećanja vlasti u vezi sa platama i bezbednosti.
Forum srednjih stručnih škola traži ostavku ministarke prosvete
Foto: Pixabay
U saopštenju piše da prosvetni radnici državi moraju da kažu dosta - za sva poniženja i urušavanje dostojanstva, te za, kako su naveli, stalno ugroženu bezbednost.
 
"Sa tugom smo dočekivali vaše prevare, nepoštovanje dogovora i protokole. Oterali ste nas u proteste i štrajk, a sada nas proganjate", piše u sapštenju.
Naveli su i da ministarka prosvete "izdaje naređenja svojim poslušnim direktorima da prebrojavaju nastavnike koji su nedavno štrajkovali i protestvovali".
 
"Ovo urušavanje naše borbe i prebrojavanje uz pomoć direktora nam ne ostavlja drugu mogućnost nego da tražimo ostavku ministarke Slavice Đukić Dejanović", navodi se.
U saopštenju je ministraka optužena da je "učestvovala u kreiranju progona nastavnika koji su štrajkovali".
 
"Niti hoćemo, niti želimo da postavljamo ministre, ali ovakvo ponašanje mora sa sobom da povuče ostavku, ako ministarka ima imalo moralnih načela, ili da bude sankcionisana", dodaje se.
  • Drug Brežnjev

    20.09.2024 20:18
    Hoće sigurno da podnese ostavku. Ministri i političari uopšte su poznati po moralnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija