Sutra izmeštanje granate u Beogradu, MUP moli građane da napuste stanove i sklone vozila

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova izmestiće sutra artiljerijsku granatu zaostalu iz Prvog svetskog rata sa lokacije u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu.
Sutra izmeštanje granate u Beogradu, MUP moli građane da napuste stanove i sklone vozila
Foto: MUP

Odneće je na bezbednu lokaciju van grada, gde će biti uništena.

Kako stoji u saopštenju MUP, građanima koji žive u neposrednoj blizini, pripadnici Sektora za vanredne situacije od danas dele flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja granate.
Ukoliko su u mogućnosti, stanari bi trebalo da napuste svoje stanove u vremenu od 8-11 časova, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i udalje se od prozora.
 
MUP je obavestio stanare zgrada u Vlajkovićevoj ulici, ulici Trg Nikole Pašića, Kosovskoj, Majke Jevrosime, Svetogorskoj i Kondinoj ulici da uklone parkirana vozila iz svih ulica koje ograničavaju Dom Narodne skuptšine, kao i da će u suprotnom vozila biti premeštena na parkinge na Slaviji i Starom Sajmištu.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je istakao da je pronađena eksplozivna naprava ustvari granata 305 milimetara za haubicu Merzer M11, koju je koristila austrougarska vojska tokom Prvog svetskog rata prilikom opsade Beograda.
 
Artiljerijska granata je teška 287 kilograma, dužine je 113 centimetara i prečnika 30.5 centimetara.
  • S

    21.09.2024 11:29
    Merzer-Škoda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija