Ponoš: Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i svoje okruženje

Bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš naveo je da je "neobučena i neorganizovana vojska opasnost za sebe i za svoje okruženje".
Ponoš: Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i svoje okruženje
Foto: Beta (Miloš Miškov/arhiva)
"Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i za svoje okruženje, čak i kada se angažuje samo za slikanje. Odgovornost 54-godišnjeg vozača utvrdiće istraga. Ali on u nesreći nije učestvovao kao privatno lice. Šta je sa komandnom odgovornošću, moralnom? Sistem ponovo nije zakazao? Gašiću, Mojsiloviću", napisao je Ponoš na društvenoj mreži Iks.
On je upitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da li je i u subotu bio vrhovni komandant ili je to samo kad razdrljen vrši smotru".
 
 
"Nakon što ste razvalili sistem i vojsku doveli u situaciju da počiva na trećepozivcima, sada biste da vam se poveri omladina na 75 dana. Treba vam za slikanje", naveo je Ponoš, lider stranke Srbija centar.
U sudaru automobila i vojnog vozila poginulo je troje maloletne dece i njihov otac, kao i žena koja se nalazila sa njima u kolima, dok je majka dece povređena. 
 
Uhapšen je vozač oklopnog vozila, pripadnik Vojske Srbije kome je određeno zadržavanje do 48 časova.
  • Suština

    22.09.2024 14:56
    "Ponoš: Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i svoje okruženje"

    Fakat.
  • Dežurno gunđalo

    22.09.2024 14:26
    U ovome se apsolutno slažem s Ponošem. Štaviše, može se opravdano postaviti pitanje kako će i da li će oficiri ovako neobučene i neorganizovane vojske da vrše obuku budućih regruta? Da li to, uopšte, sme da im se dozvoli? I kakav će da bude kvalitet te obuke? Zar ovakvima treba da poverimo svoju decu?!
  • Izvidjac Futog

    22.09.2024 14:23
    Petooktobarci
    Petooktobarci su unistili vojsku.Prodali orudje opremu.Oruzje streljacko.I sto je najcrnje unistili patriotizam i moral kod gradjana.Rastocili su ceo sistem odbrane .E sad da li ce ovo biti vojska samo za slikanje ili ne videcemo.Ako se obuka uradi kako treba bas i nece .Naravno da ce biti u startu decijih bolesti sto se kaze Ali to je posledica unistavanja vojske proteklih godina .Sto nisu bombe unistile unistili su petooktobarci raznim stetnim merama.Razumem i mlade na neki nacin odrasli su uceci neke druge vrednosti.Ali ima vremena .Pa se moze raznim projektima akcijama marketinskim objasniti da 75 dana obuke nije rat .vec samo osposobljavanje pojedinca za odbranu sebe i svoje drzave Rat je zlo i nikome se ne gine .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija