Završeno štampanje prve nacionalne čitanke: Za sutra najavljena zvanična prezentacija

Ministarstvo prosvete za sutra je najavilo predstavljanje prve nacionalne čitanke za učenike prvog i drugog razreda.
Završeno štampanje prve nacionalne čitanke: Za sutra najavljena zvanična prezentacija
Foto: 021.rs
Završeno je njeno štampanje i počinje distribucija školama. U njoj su obuhvaćeni sadržaji četiri predmeta - srpskog jezika, sveta oko nas, likovne i muzičke kulture, prenosi Euronews Srbija.
 
Po Zakonu o udžbenicima nacionalna čitanka je obavezno nastavno sredstvo od ove školske godine za sve osnovce i srednjoškolce koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku. Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović ranije je rekla da će nacionalne čitanke za đake prvog i drugog razreda biti distribuirane školama tokom septembra, a za ostale razrede sukcesivno tokom godine.
Inače, planirana je izrada četiri čitanke. Prva za učenike prvog i drugog razreda, druga za treći i četvrti razred, treća od petog do osmog razreda i četvrta za srednju školu.
 
Čitanka za treći i četvrti razred objediniće sadržaje srpskog jezika, prirode i društva, likovnog, muzičkog. Za više razrede osnovne škole i srednju školu objediniće sadržaj srpskog jezika i književnosti, istorije, geografije, likovne i muzičke kulture.
Država je izradu nacionalne čitanke najavila kao projekat od nacionalnog značaja, a nastala je kao kompromisno rešenje, jer se odustalo od ranije najavljenih nacionalnih udžbenika iz istorije, geografije, srpskog jezika i književnosti. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija