O Vučićevom rasturanju opozicije kao Panta pitu: "Kao što je Grčić EPS, Siniša Mali budžet..."

Kritikujući stavove opozicije o Kosovu i litijumu, Aleksandar Vučić je poručio opozicionim poslanicima da je spreman da razgovara o tim temama i da će ih "rasturiti kao Panta pitu".
O Vučićevom rasturanju opozicije kao Panta pitu: "Kao što je Grčić EPS, Siniša Mali budžet..."
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sagovornici Danasa se slažu u oceni da bi, ukoliko smatra da može da pobedi argumentima, Vučić trebalo da dođe u Skupštinu i suoči se sa narodnim poslanicima, te da bi prikladnije bilo da kaže, kada se već koristi frazama, "kao što sam ja rasturio državu".
 
Sledećeg dana, poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović pozvao je Vučića da dođe i "pokaže poslanicima kako će da ih razbuca", na šta je predsednik Srbije odgovorio da će "Panta nastaviti da mesi pitu" dokle god bude trebalo.
Komentarišući Vučićevu izjavu, poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović kaže za Danas da predsednik Srbije "kao i mnogo puta pre, pravi od sebe superheroja, čoveka koji sam protiv svih uvek odnosi pobedu".
 
"Ne znam u kom svojstvu bi bio prisutan na sednici Narodne skupštine na temu Zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarskim i geološkim istraživanjima, osim kao specijalni izaslanik", kaže Nestorović.
Dodaje da je rečnik kojim se Vučić služi krajnje neprimeren predsedniku države.
 
"Ako smatra da je on Panta, a do danas se pouzdano ne zna ko je bio taj Panta, ali se pretpostavlja da je to čuveni Pantagruel, večito gladan i nezasit koji proždire sve što mu padne šaka, i da raspolaže sa svim činjenicama i dokazima u vezi sa Rio Tintom, neka dođe da narod konačno vidi kako nas je on sa svojom Vladom sve prodao", zaključuje sagovornica beogradskog lista.
 
Politički analitičar Dragomir Anđelković, s druge strane, smatra da Vučića "ne interesuje ni istina, niti ubeđivanje celokupne populacije Srbije".
 
"Njegova crna propaganda usmerena je ka jednom delu već medijski hipnotisanih građana na koje se oslanja jer nijedan represivni sistem ne može da funkcioniše bez podrške dela društva", pojašnjava Anđelković.
 
On naglašava da su ti ljudi već dovedeni u stanje da gutaju svaku laž, te da im se besmislice mogu predstaviti kao argumenti, a konstrukcije kao činjenice.
 
"U njihovim očima, ako Vučić poželi, lako je stvoriti predstavu i da je Hristos razapeo Pilata i pri tome se kleti u Bibliju, a svaki poraz prikazati kao Pantin (Vučićev) trijumf nad pitom", zaključuje sagovornik Danasa.
Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske tranke i narodna poslanica, ističe da je Vučiću bolje, "ukoliko će već nekog da rastura", da kaže: "Uradiću to kao što je Siniša Mali rasturio budžet, Grčić EPS, Marijan Rističević robne rezerve ili kao ja što sam rasturio državu".
 
Narodni poslanik Pokreta slobodnih građana Vladimir Pajić upozorava da kada god naprednjaci glume da su "narodski političari", treba znati da "baš u tom trenutku otimaju šakom i kapom".
 
"To rasturanje 'kao Panta pitu' može da postane 'kao Vučić Srbiju'. To bi bilo i aktuelnije i tačnije. Upravo je rebalans budžeta pravi primer kako se otima od građana i gura u džepove bliskim ljudima zbog megalomanskih projekata", kaže Pajić.
  • 8888

    25.09.2024 09:04
    panta oskar brašno ...
  • deminutiv

    25.09.2024 09:01
    opozicija
    samo plače ...
  • otac Makarije

    25.09.2024 08:43
    Nije pitu nego palačinku
    Zemara se i sa palačinkom mučio , a ne sa pitom . Nek dođe među narod bez obezbeđenja kad je već toliko uveren da ga svi toliko vole . Kanda mu fale ona dva jajca od 11 din za pitu . Kako je otac Pavle hodao ulicom sam među narodom bez straha , pun gordosti i mudrosti ,a Profitije i ovaj nikud bez blindiranog vozila i pražnjenja ulica ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija