Koluviji privremeno oduzeta imovina: Zemljišta, zgrade, rasadnik, plastenik, šuma, voćnjak, stan...

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku da se Predragu Koluviji, prvooptuženom u slučaju "Jovanjica", privremeno oduzme imovina za koju se sumnja da je proistekla iz krivičnog dela.
Koluviji privremeno oduzeta imovina: Zemljišta, zgrade, rasadnik, plastenik, šuma, voćnjak, stan...
Foto: Screenshot (Youtube/Happy TV)
Sud je odbio kao neosnovanu žalbu Koluvijinog branioca i potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda, prenosi N1.
 
"Katastarske parcele koje čine pašnjak 7. klase, površine 7 ari 72 m2 sa zemljištem pod zgradom 28 m2, šuma 3. klase površine 23 ara 97 m2, šuma 6. klase površine 31 ar 68 m2, voćnjak 3. klase površine 7 ari 57 m2 sa zemljištem pod zgradom 24 m2", navodi se na sajtu Apelacionog suda.
U oduzetu imovinu spada i "katastarska parcela površine 51795 m2, potes Zaovice, Stara Pazova na kojoj se nalaze izgrađeni, bez odobrenja za izgradnju, objekti od rednog broja 1 do 9 i to plastenik-prizemne spratnosti, površine 9268 m2, nova upravna zgrada na mestu ostave sa nadstrešnicom bruto površine 522 m2, rasadnik bruto površine 682 m2, trafo stanica, zgrada za smeštaj radnika bruto površine 169 m2, zgrada nove portirnice bruto površine 40 m2, hladnjača ukupne bruto površine 2407 m2, zgrada za smeštaj agregata bruto površine 40 m2 i staklenik (8 komada) bruto površine 640 m2".
Od okrivljenog Koluvije i trećeg lica S.V. privremeno je oduzet i stan površine 91 m2 u Beogradu, koji je vlasnicima ostavljen na korišćenje", navodi se na sajtu Apelacionog suda.
 
Određeno je i da privremeno oduzimanje imovine traje najduže dok sud ne odluči o trajnom oduzimanju imovine, s tim što sud najmanje jednom godišnje po službenoj dužnosti preispituje odluku o privremenom oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.
 
Oduzetom imovinom upravlja Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.
 
Koluviji se sudi u dva postupka, poznatijim kao "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2", navodi N1.
 
Podseća se da je odlukom krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu da se spoje krivični postupci poznatiji kao "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2" usvojen predlog javnog tužioca za organizovani kriminal Saše Drecuna o spajanju dva postupka, koji je tužilac izneo na kraju poslednjeg pripremnog ročišta u postupku "Jovanjica 2" u maju 2024. godine.
 
Inače, još od podizanja optužnice za "Jovanjicu 2" u martu 2021, tužilac Drecun, predlagao je spajanje dva postupaka, ali je bilo potrebno da se u drugom postupku završi pripremno ročište, dok se u postupku "Jovanjica 1" prilično redovno sudilo.
 
Međutim, prirema za suđenje u "Jovanjici 2" je završena tek posle pune tri godine.
 
Javnost je gotovo sve vreme sumnjala da se proces opstruiše, jer srpsko pravosuđe ne pamti u svojoj praksi da priprema za suđenje ne može da se okonča toliko dugo, a posebno što su se ročišta po pravilu iz meseca u mesec odlagala.
 
Naime, od ukupno 27 ročišta čak 21 je bilo odloženo.
 
Osim Predraga Koluvije, koji je optužen u oba postupka u slučaju "Jovanjica" kao organizator kriminalne grupe koja je proizvodila i prodavala marihuanu, dok su u "Jovanjici 2" optuženi i predstavnici države.
Čak šestorica optuženih, od ukupno devetorice, dolaze iz najosetljivijih državnih struktura, to jest iz policije i tajnih službi.
 
Optužene pripadnike MUP-a, BIA i VOA Tužilaštvo tereti da su obezbeđivali "Jovanjicu" i da su Koluviji dostavljali poverljive informacije iz policije.
  • Bananamen

    25.09.2024 22:48
    Kao sto je i Miskovic uhapsen pa sad tuzi drzavu za ozbiljne pare ...
  • Jovan

    25.09.2024 22:48
    Još nekoliko godina razvlačenja procesa i ubrzo se niko neće ni sećati Jovanjice, Kuluvije i cele ove priče. Bićemo preokupirani sa novim dešavanjima iz društvenog života a presuda u ovom slučaju ako je uopšte bude ima da prođe potpuno nezapaženo. Kladio bih se i da će biti oslobađajuća.
  • Ssy

    25.09.2024 22:16
    Taman se popunio
    Koluviji privremeno oduzeta imovina

    Sad će ponovo da omršavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija