Nova prevara: Pošta Srbije navodno na mrežama prodaje pakete za 235 dinara

Povodom sponzorisanih objava na Fejsbuku u kojima se navodi da Pošta Srbije prodaje izgubljene pakete po ceni od 235 dinara, iz tog javnog preduzeća kažu da su u pitanju lažni profili i lažne objave.
Nova prevara: Pošta Srbije navodno na mrežama prodaje pakete za 235 dinara
Foto: Pixabay
Kako kažu za list Danas, slučaj su prijavili nadležnima.
 
"U pitanju je je pokušaj prevare i nova zloupotreba imena Pošte Srbije. Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke. Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u", upozoravaju iz Pošta Srbije.
Inače, Nacionalni CERT je nacionalni centar za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima Srbije, osnovan je 2017. godine i deluje u okviru Regulatorne agencije za elektronske komun ikacije i poštanske usluge (RATEL).
 
Kako naglašavaju iz Pošta Srbije, ona nikada ne sprovodi ovakve niti slične aktivnosti, niti su one deo njihovog poslovanja, ali navode šta periodično rade.
 
"Pošta Srbije periodično sprovodi javne licitacije (fizičke), u prostorijama sedišta radnih jedinica - prodaja robe sadržane u neisporučivim pošiljkama, odnosno pošiljkama koje nije bilo moguće uručiti ni primaocima ni pošiljaocima, a nakon isteka zakonskog roka za čuvanje, i to u svemu u skladu sa zakonskim odredbama", kažu u ovom preduzeću.
Građane upućuju da na sajtu Pošta Srbije u odeljku Onlajn bezbednost mogu da pročitaju o tipičnim onlajn prevarama i kako da se od njih zaštite. Takođe, za sva pitanja, sumnje i nedoumice, korisnici mogu da im se obrate preko Kontakt centra na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom, nedeljom od 8 do 15 časova.
 
Korisnicima društvene mreže Fejsbuk stižu sponzorisane objave u kojima se navodi da Pošta Srbije prodaje izgubljene pakete za 235 dinara. Po istoj ceni, u drugoj objavi, Aerodrom "Nikola Tesla" prodaje izgubljene kofere, što je beogradski aerodrom demantovao, navodeći da se radi o prevari i apelovao je na građane da budu oprezni i ne reaguju na dezinformacije sa lažnih profila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija