Poslodavci za oštrije kontrole bolovanja: "Radnik kad izostaje, nanosi štetu poslodavcu"

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je za RTS da će povećanje minimalca za 13,7 odsto doprineti da se i ostale zarade povećaju.
Poslodavci za oštrije kontrole bolovanja: "Radnik kad izostaje, nanosi štetu poslodavcu"
Foto: Pixabay
"Institucije su tako vezane da kada se podigne minimalna cena rada, podižu se uglavnom i zarade, i mi poslodavci smatramo da je to dobro", istakao je Nenezić za RTS.
 
Sindikati su tražili da za maligne bolesti nadoknada bude 100 odsto tokom celog trajanja lečenja. Tražili su da se prosek za bolovanje uzima u poslednja tri meseca, a ne poslednjih godinu dana. Govorilo se i o tome da se spreči zloupotreba bolovanja.
"Što se tiče same nadoknade bolovanja, poslodavci nisu protiv toga. Pravi poslodavac želi da ima zadovoljnog radnika", rekao je Nenezić.
 
Na pitanje kako planiraju da spreče zloupotrebu bolovanja, kaže da je to izuzetno bitno pitanje i jedna bolna tačka na kojoj treba da rade i poslodavci, i sindikati, i Vlada Srbije sa resornim ministarstvima, ali i sa ostalima.
"Predlozi poslodavaca su da se pre svega pooštri kontrola bolovanja. Naročito je prisutno u malim sredinama gde dođe radnik kod lekara koji ga zna i traži da mu napiše bolovanje. I to je javna tajna da se to tako radi", kaže Nenezić.
 
Napomenuo je da radnik treba da je svestan da kad izostaje, nanosi štetu poslodavcu.
  • Radnik

    29.09.2024 11:29
    Poslodavac
    ne da nanosi štetu radniku nego ga izrabljuje time što ga ne plati ni delić koliko mu radnik zarađuje
  • Lopovska posla

    29.09.2024 11:02
    "radnik treba da je svestan da kad izostaje, nanosi štetu poslodavcu."

    Isto tako, poslodavac treba da je svestan da prekovremeni rad,rad na +40 i na -20,rad noću i još mnogo toga nanosi štetu radniku.Kada poslodavci budu poštovali zakon poštovaće ga i radnici,do tada,što bi rekli,ćeraćemo se još.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija