Poljoprivrednik Vidojević pušten iz BIA: Kao u filmu, u kombi me uguralo nekoliko muškaraca

Član udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja Slobodan Vidojević izjavio je da ga je grupa muškaraca, bez obeležja policije i naloga, nasilno ubacila u crni kombi i odvezla na razgovor.
Poljoprivrednik Vidojević pušten iz BIA: Kao u filmu, u kombi me uguralo nekoliko muškaraca
Foto: 021.rs
On je odveden u prostorije Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u Čačku, gde je proveo oko dva sata.
Vidojević je ispričao da su službenici BIA jutros došli kod njega i u dvorištu proveli oko dva sata, pre protesta poljoprivrednika koji je bio zakazan u selu za 10 sati, kao i da im je rekao da neće krenuti sa njima jer nemaju nalog, ali da će kad se završi protest doći kod njih na razgovor.
 
Prema njegovim rečima, privođenje je izgledalo "kao u filmovima" - u susret mu je išao kombi, u koji ga je uguralo nekoliko muškarca.
"Počeo sam da zapomažem, da bi me narod čuo i da bi ostali. Ljudi su blokirali Prijevor i bio je zatvoren dok me nisu pustili", dodao je Vidojević.
 
On je istakao da prilikom privođenja nije povređen i da tokom razgovora pripadnici BIA nisu bili neprijatni, da je u prostorijama BIA u Čačku proveo oko dva sata i da mu je na ulasku oduzet mobilni telefon.
 
Govoreći o pritisku na poljoprivrednike u Srbiji pred najavljene proteste, Vidojević je istakao da oni neće odustati od protesta i da će nastaviti borbu za svoja prava.
 
Vidojević ističe da traži samo ono što je dogovoreno i potpisano i da su seljaci u velikim problemima.
 
"Videćemo šta ćemo dalje, moramo da se dogovorimo", kazao je Vidojević.
  • Dule

    01.10.2024 19:10
    Strahovlada
    Samo šutite doćiće i red na nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija