Od sutra pojačana kontrola korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje i na pešačkom prelazu

Saobraćajna policija, od 7. do 13. oktobra, sprovodiće akciju koja će biti usmerena na otkrivanje i kažnjavanje nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, kao i prilikom prelaska kolovoza.
Od sutra pojačana kontrola korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje i na pešačkom prelazu
Foto: 021.rs
Međunarodna akcija pod nazivom "Fokus na putu" istovremeno će biti sprovedena u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).
Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje povećava rizik od saobraćajne nezgode za četiri do čak 20 puta, što čini ovaj prekršaj jednim od trenutno najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi MUP.
Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko pet odsto pešaka nepropisno koristi mobilni telefon ili slušalice prilikom prelaska kolovoza, dok se procenat vozača koji nepropisno koriste mobilni telefon za vreme vožnje kreće od četiri do 10 odsto, u zavisnosti od vrste vozila.
 
Saobraćajni policajci su, od početka godine, sankcionisali više od 32.000 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i oko 2.700 pešaka zbog nepropisnog korišćenja telefona ili slušalica prilikom prelaska kolovoza.
  • Jaa

    06.10.2024 14:07
    konacno, zombiji za volanom, kuci nek gleda u mobilni, manji je problem javiti se na da pricas, ima raznih sistema Al gledanje i kuckanje je smrt, mada ni multi medije nisu daleko, igraju igrice preko multi medije preko multifunkcionalnih dugmica na volanu, tehnika je cuda za prilagodjavanje tj kastomiziranje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija