Svečlja o Vučićevom zahtevu: Nema govora o povratku bivših policajaca na posao

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželal Svečlja rekao je da nema govora o ispunjavanju zahteva Aleksandra Vučića da se bivši policajci koji su podneli ostavke na severu vrate na posao.
Svečlja o Vučićevom zahtevu: Nema govora o povratku bivših policajaca na posao
Foto: Beta/AP
Na sastanku Glavnog odbora pokreta Samoopredelenje (PS) ocenio je da bi povratak onih koji su ranije podneli ostavke predstavljalo kršenje kosovskih zakona.
 
"Ostavka ovih policajaca je, zapravo, bila i za veliki broj njih čišćenje od kriminalnog elementa na tom području. Nema govora o ispunjavanju zahteva Aleksandra Vučića da se bivši policajci vrate u redove kosovske policije. Ovo nije samo kršenje zakona, već je i kršenje političke volje građana Republike Kosovo", rekao je on.
I dobri poznavaoci zakona su ocenili da je prema odredbama zakona i podzakonskih akata koji uređuju pitanje zapošljavanja u kosovskoj policiji nemoguć povratak u policiju za one koji su podneli ostavke.
 
U nekoliko slučajeva kada su policajci Albanci zatražili da se nakon napuštanja službe vrate na posao to im nije omogućeno.
Govoreći o aktivnosti ministarstva na čijem je čelu, Svečlja je pomenuo i podnete krivične prijave za organizovani kriminal, terorizam i privredni kriminal i korupciju, rekavši da za sedam godina pre Kurtijeve vlade nijedan predmet za ova dela nije podnet.
 
Svečlja optužnicu za slučaj "Banjska" smatra nekompletnom jer, prema njegovim rečima, u njoj nema nekih srpskih zvaničnika poput komandanta vojske i zamenika komandanta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija