Producentkinja Pinka koja je kolima udarila devojčicu imala zabranu vožnje, ali ne i oduzetu vozačku

Producentkinja Pinka N. K. kolima je krajem juna udarila devojčicu na pešačkom prelazu. Pre ove nesreće ona je vozila automobil iako je imala zabranu zbog čega je mogla da izgubi dozvolu, piše CINS.
Producentkinja Pinka koja je kolima udarila devojčicu imala zabranu vožnje, ali ne i oduzetu vozačku
Foto: 021.rs
Bela škoda skala jurila je niz Ulicu vojvode Stepe na Voždovcu. Bilo je oko 11 sati uveče. Za volanom je bila producentkinja televizije Pink. Kako će tužilaštvo kasnije saopštiti, u krvi je imala 1,51 promila alkohola u krvi, skoro osam puta više nego što zakon toleriše.
 
Kola su se velikom brzinom približavala pešačkom prelazu i nekoliko sekundi kasnije udarila devojčicu koja se na njemu našla. Sa teškim telesnim povredama petneastogodišnjakinju je hitna pomoć prevezla na Vojnomedicinsku akademiju gde je nedelju dana provela na intenzivnoj nezi.
Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je posle nepuna dva meseca podnelo optužni predlog protiv N. K. zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Iako je do tada bila u pritvoru, nakon podnošenja optužnog predloga joj je odobren kućni pritvor uz elektronski nadzor, piše CINS.
 
Međutim, da sistem nije zakazao, ona te večeri ne bi ni smela da bude za volanom.
Kako CINS otkriva, ona je u avgustu prošle godine vozila iako je imala izrečenu zabranu upravljanja vozilom, ali policija nije zbog toga podnela prijavu protiv nje. Pravnici sa kojima je pričao CINS kažu da joj je to omogućilo da izbegne moguće oduzimanje dozvole. Drugi put je u kršenju iste zabrane uhvaćena u martu ove godine, ali je ta prijava u sud stigla tek nakon nesreće na Voždovcu.
 
Advokat Marko Pantić, koji između ostalog zastupa klijente i prilikom saobraćajnih prekršaja, kaže da je kršenje zabrane upravljanja vozilom jedan od najtežih prekršaja po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.
 
"Da je policija napisala prekršajnu prijavu kada je prvi put prekršila zabranu upravljanja vozilom, njoj bi trebalo da bude izreknuta nova mera zabrane upravljanja i dobila bi nove kaznene poene, usled čega bi joj bila oduzeta dozvola."
Dokumentacija Prekršajnih sudova do koje je došao CINS pokazuje da je u periodu od 2014. do 2024. godine policija najmanje 16 puta pisala prijavu ili nalog N.K. zbog prekršaja koji su uključivali brzu vožnju. Ipak, u većini ovih postupaka izricane su kazne koje su blaže od mogućih.
 
Ceo tekst CINS-a o tome kako je producentkinja Pinka izbegla oduzimanje dozvole čitajte na OVOM LINKU.
  • Mihać Zdravko

    10.10.2024 12:29
    Sve što je valjalo su oterali
    ostalo je to što je ostalo i od sudija i od tužioca i od "naroda"

    Setite se pre dva dana redova za nabudžene račune za struju narednog dana vest da je "BIG" kupio promenadu za 170 miliona eura.

    Jedan primer gde živite i kome plaćate poreze doprinose takse akcize . Još će i decu u vojsci da Vam vode i kad odu umesto 75 dana reći će "moramo da produžimo na 150 dana".

    Mada većina naroda to voli. I uživa u tome. Oni u manjini sa pamćenjem i moralnim karakteristikama misle da žive sa nekakvim "narodom".

    Narod za 3 crvene za glas. To Vam je Srbija. Za sledeće izbore idu 5 crvene za glas i niko se više neće sećati ni Nine ni Mine ni Fine ni Tine ni Bine ni Line.

  • BGD 011

    10.10.2024 12:13
    Kum se pita
    Pitali su kuma, sta da radimo? Kum je rekao, nista!
  • Jogi Letač

    10.10.2024 12:06
    Pošto je bila privremena zabrana, ona u trenutku nesreće faktički nije imala dozvolu. Međutim, ovakvim likovima možete i makazama iseći onu plastičnu karticu, oni će nastaviti da voze. Mislim da ih možda može zatvor prevaspitati, ali ko zna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija