UŽIVO VIDEO: Litijumska sednica - neznalice, diletanti ili korumpirani prevaranti

Četvrtog dana zasedanja republičkog parlamenta o predlogu zabrane istraživanja i eskploatacije bora i litijuma, nastavlja se rasprava praćena uvredama.
UŽIVO VIDEO: Litijumska sednica - neznalice, diletanti ili korumpirani prevaranti
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Poslanici opozicije protive se iskopavanju i projektu Jadar, dok vlast, koju u odbrani projekta predvodi ministarka Đedović Handanović, tvrdi da bi takav projekat doneo ekonomski napredak celoj zemlji.
 
Zabranu iskopavanje i eksploatacije bora i litijuma traži 86 od 250 poslanika u Skupštini Srbije. 
Tokom današnjeg zasedanja predstavnici vlasti su upitani zbog čega su lagali narod 2022. godine kada su rekli da je priča sa litijumom gotova, pričalo se i BRIKS-u, izmenama zakona o rudarstvu i energetici, ali i gde je nestalo 38.000 potpisa iz narodne inicijative kojom se traži zabrana iskopavanja. 
 
Narodna poslanica Tijana Perić Diligenski (SRCE) pitala je ministarku Đedović Handanović da li smatra relevantnom i studiju Biološkog fakulteta, čiji nalazi pokazuju da će projekat Jadar dovesti do degradacije ukupnog biodiverziteta.
Poslanica iz Zeleno levog fronta Biljana Đorđević, upitala je kako je moguće da Brnabić potpiše nešto što Ustavni sud dve godine proglasi neustavnim.
 
 
"Da li ste vi, gospođo Brnabić, i vaši saradnici samo neznalice, totalni diletanti ili možda korumpirani prevaranti, pa ste to namerno učinili baš da bi nakon podnošenja inicijative za ocenu ustavnosti ove uredbe, koju je podnela kompanija Rio Sava Exploration, ova uredba pala na Ustavnom sudu?", pitala je ona, prenosi N1. 
Poslanik Risto Kostov iz PUPS-a čitavu sednicu doživljava kao "Rat svetova" Orsona Velsa, navodeći da se raspravlja o posledicama nečega što će se "eventualno dogoditi". 
 
Ponovljeno je da će se čekati 22 meseca na mišljenje stručnjaka.
  • Bora

    10.10.2024 13:39
    Ko bre gleda sednice skupštine? Ja danas radim drugu smenu i ne pada mi napamet.Pa zar ne radite,ne idete na fakultet,ne učite nego buljite u TV i pišete glupe komentare.
  • Milovan

    10.10.2024 12:59
    Malo mi glupo zvuči ova parola "nećeš kopati" kad je još prošla vlast govorila da je to strateški interes zemlje.Tada niko nije reč rekao protiv toga ni Đilas ni Tepić,Ćuti svaka čast za njega se ne zna gde je bio kao ekolog,al neki su i sad poslanici.Šta se to promenilo?
  • Steva

    10.10.2024 12:44
    Vidim sad mnogo pametnih pa se pitam gde nestadoše one neznalice od pre dvadeset i kusur godina?Možda su se u međuvremenu obrazovali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija