Državni revizor: SPS prihodovala 16 miliona dinara od neevidentiranih nekretnina

Socijalistička partija Srbije (SPS) ostvarila je prihod od 16 miliona dinara od davanja u zakup 18 nekretnina ili delova nekretnina koje nisu evidentirane u poslovnim knjigama.
Državni revizor: SPS prihodovala 16 miliona dinara od neevidentiranih nekretnina
Foto: Pixabay (ilustracija)
To nije u skladu sa Pravilnikom u vezi sa finansijskim izveštajima mikro i drugih pravnih lica, saopštila je Državna revizorska institucija (DRI).
U izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja o pravilnosti poslovanja SPS za 2023. godinu navodi se da Pravilnikom o računovodstvu i računovodstvenim politikama stranke od 11. decembra 2020. nije uređen način vrednovanja investicionih nekretnina, što nije u skladu sa Pravilnikom.
Dodaje se da u Katastru nepokretnosti SPS nema upisano pravo svojine na najmanje 11 nepokretnosti, zbog čega DRI izražava rezervu da su prihodi od zakupa nepokretnosti od 14 miliona dinara ostvareni u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti.
 
Navodi se da je SPS u obavezi da u roku od 90 dana dostavi odazivni izveštaj o otklanjanju nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama.
 
 

Teme

sps

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija