Simonović u Zabeli: Bivši SNS predsednik opštine otišao u zatvor

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović izdržava zatvorsku kaznu na koju je pravnosnažno osuđen u aprilu ove godine zbog podstrekivanja drugih da zapale kuću novinaru Milanu Jovanoviću.
Simonović u Zabeli: Bivši SNS predsednik opštine otišao u zatvor
Foto: Screenshot (YouTube/KTV Televizija)
Ova informacija potvrđena je portalu Nova.rs.
 
Apelacioni sud u Beogradu 27. aprila osudio je Simonovića na četiri godine zatvora, a on je nešto manje od šest meseci kasnije završio iza rešetaka.
 
"Osuđeni Simonović je početkom prošle nedelje počeo da služi kaznu zatvora u požarevačkoj Zabeli“, kaže izvor portala Nova.rs.
Podsetimo, novinaru portala "Žig-info" Milanu Jovanoviću kuća je zapaljena 12. decembra 2018. godine. Jovanović je od samog početka tvrdio da mu je kuća zapaljena zbog pisanja o aferama tadašnjeg predsednika opštine.
 
"U požaru je pričinjena velika materijalna sreća, a ljudskih žrtava na sreću nije bilo. Policija je potom uhapsila Simonovića zbog sumnje da je podstrekavao na paljenje, a lisice su stavljene i Vladimiru Mihailoviću, Aleksandru Marinkoviću i Igoru Novakoviću", podseća izvor.
 
Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je kao prvookriveljni prvostepenom presudom bio osuđen na pet godina zatvora, dok su ostali okrivljeni Vladimir Mihailović i Aleksandar Marinković bili osuđeni na četiri, odnosno četiri i po godine zatvora. 
Igor Novaković je bio osuđen na tri i po godine zatvora. Na presudu su se žalili i tužilaštvo i odbrana, a odlukom Apelacionog suda, Mihajloviću je kazna smanjena na tri godine i 100.000 dinara, Novakoviću na dve i po godine, a Marinkoviću na četiri godine i 100.000 dinara.
 
Tokom suđenja, Dragoljub Simonović je negirao krivicu. On je tokom postupka detaljno opisivao svoj odnos sa oštećenim Jovanovićem i svoje viđenje njegovog novinarstva.
 
Ostala trojica optuženih, Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti delimično su tokom suđenja priznala krivično delo.
 
"Tužilaštvo je optužnicom teretilo Simonovića zbog podstrekivanja trojice optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića. Smatra se da je Simonović podstrekao Mihajlovića da pronađe osobu od poverenja koja bi u vidu opomene Jovanoviću zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi. Prema optužnici, Simonović je za to ponudio novčanu nadoknadu, nakon čega je Mihajlović podstrekao Novakovića, a on za to angažovao Marinkovića, koji je pristao da to učini kako bi mu Novaković otpisao dug", prenela je Nova.rs.

U optužnici piše i da je Marinković 12. decembra 2018. godine, oko 03.20, došao do garaže oštećenog gde se nalazilo putničko vozilo, ciglom razbio prozor ulaznih vrata garaže i u nju ubacio Molotovljev koktel, u predelu zadnjeg dela vozila, pri čemu se po podu prolio benzin, što je izazvalo požar u unutrašnjosti garaže i automobila.

Požar se potom proširio i na kuću, "izazivajući opasnost po život i telo oštećenih".

Na taj način im je pričinjena i šteta velikih razmera od 5,6 miliona dinara, navodi Tužilaštvo.

  • Realista

    14.10.2024 15:50
    gangsteraj
    Kažu da lanac puca na najslabijoj karici - ovaj nije imao sreće, okuražio se previše, ostatak normalnog sveta je tražio žrtvu i žrtva je prineta - da je do srbije i srba, ovaj bi do sada dogurao do državnog sekretara infrastrukture ili ministra informisanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija