U eksploziji u fabrici Sloboda u Čačku povređena četiri radnika

Četiri osobe su povređene u eksploziji koja se jutros dogodila u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku, u pogonu artiljerije.
U eksploziji u fabrici Sloboda u Čačku povređena četiri radnika
Foto: Screenshot (YouTube/Ministarstvo odbrane i Vojska
Jedna osoba je teže povređena i zbrinuta je u čačanskoj bolnici, dok su tri zadobile lakše telesne povrede.
Čačanska bolnica saopštila je da je na urgentno odeljenje primljen muškarac od 36 godina sa opekotinama lica i vrata i povredom desne ruke i da je smešten na odeljenje intezivne nege.
Prema nezvaničnim informacijama, do eksplozije je došlo na odeljenju artiljerije u čačanskoj vojnoj fabrici, gde je na proizvodnoj traci eksplodirao projektil.
 
U fabrici "Sloboda" dogodila se eksplozija i pre tri godine i tada nije bilo povređenih radnika.
 
Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da je najvažnije da povređeni radnici budu dobro i da je potrebno da se sačeka da policija i vojna policija da izvrše uviđaj.
 
"Najvažnije je da se povređeni ljudi oporave i vrate porodicama i poslu. U fabrici se radi sa opasnim materijalima i vrlo zapaljivim eklozivima", kazao je Vučević gostujući na televiziji Pink.
 
Rekao je da je proizvodnja u fabrici direktno vezana za supstance koje su "veoma opasne" da je to visoko profitabilan posao, ali i visoko rizičan.
 
Podsetio je na to da je fabrika "Sloboda" u Čačku jedna od najboljih fabrika u namenskoj industriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.