Uhapšena kriminalna grupa zbog dilovanja psihoaktivnih lekova

U okviru međunarodne akcije "Santa" u Srbiji je uhapšeno 10 osoba osumnjičenih za malverzacije sa lekovima sa liste psihoaktivnih supstanci koje su prodavali u Rumuniji, Finskoj i Estoniji.
Uhapšena kriminalna grupa zbog dilovanja psihoaktivnih lekova
Foto: Pixabay
Oni su, po navodima MUP-a, uhapšeni juče, dok je, u okviru akcije pokrenute u aprilu, u Rumuniji, Finskoj i Estoniji uhapšeno još 16 pripadnika te organizovane kriminalne grupe.
 
Na teritoriji Srbije uhapšeni su D.S. (42), N.P. (32), T.R. (55) i J.D. (36), osumnjičeni da su organizovali kriminalnu grupu, kao i S.I. (55), M.S. (48), B.P. (38), D.P. (41), I.Ž. (46) i G.M. (50), dok za jednom osobom policija traga.
"Oni su osumnjičeni da su preko privrednog subjekta 'Gagi Farm' kupovali veće količine lekova koji se nalaze na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, a potom fiktivno predstavljali njihovu prodaju privrednim subjektima 'Emafarm' i 'Lazareks' sa sedištem na teritoriji Kosova, dok su lekove prodavali na teritoriji Rumunije, Finske i Estonije", stoji u saopštenju.
 
Policija je u jučerašnjoj akciji od osumnjičenih zaplenila oko 200.000 komada lekova koji se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, više komada oružja, oko 25.000 evra i više automobila, kao i poslovnu dokumentaciju.
Od aprila do septembra, u Srbiji su uhapšeni članovi te organizovane kriminalne grupe S.G. (57), Z.V. (68), V.J. (48), J.J. (36), V.C. (52), A.K. (51), A.T. (45), V.S. (26), I.A. (48) i N.T. (39).
 
U tom periodu zaplenjeno je više od tri miliona komada lekova sa liste psihoaktivnih supstanci, koji su, kako se sumnja, bili namenjeni daljoj prodaji.
 
"U istom periodu, u Rumuniji, Finskoj i Estoniji uhapšeno je više pripadnika ove međunarodne organizovane kriminalne grupe i zaplenjeno više od tri miliona komada lekova", piše u saopštenju.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Novica Antić: Na mene samo još nisu pucali

Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je uhapšen 27. februara zbog navodne pronevere sindikalnog novca, kaže da do danas nije podignuta optužnica, jer "nema krivičnog dela".