Nakon hapšenja Vušovića u Španiji: U Barseloni uhapšena i njegova desna ruka - Nikola Filipović

Nikola Filipović (31) uhapšen je u Barseloni, u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.
Nakon hapšenja Vušovića u Španiji: U Barseloni uhapšena i njegova desna ruka - Nikola Filipović
Foto: 021.rs
Njega su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP i FAST tima Republike Srbije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u koordinisanoj akciji sa španskom, austrijskom, nemačkom, hrvatskom, slovenačkom policijom i policijom Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima Evropola.
 
Vušović, koji je organizator kriminalne grupe "Vračarci", uhapšen je u Španiji 18. oktobra.
On se sumnjiči za tri teška ubistva - Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči i za četiri pokušaja teških ubistava i to Samira Divljanovića(1979), Miloša Nilovića zvanog Runjo (1989), Lazara Vukićevića (1989) i Strahinje Savića (1987). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU.
 
U okviru iste koordinisane akcije, dana 22. oktobra u Barseloni je uhapšen Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe "Vračarci" i desna ruka Nikole Vušovića. 
Nikola Filipović osumnjičen je za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pokušaj teškog ubistva Lazara Vukićevića. ilipović je sa još jednim članom iste grupe učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola Lazara.
 
Takođe, u prethodnih nekoliko meseci, u saradnji i u zajedničkoj akciji sa gorenavedenim državama uhapšeni su pripadnici OKG "Kavači" i to u Španiji, Milinko Brašnjović i Marko Stanković, direktni izvršioci teškog ubistva, kao i Milovan Zdravković, jedan od visokopozicioniranih članova OKG "Kavači". 
 
Isto tako, početkom godine, uhapšen je u Republici Srpskoj Dušan Jovanović, član organizovane kriminalne grupe i direktni izvršilac teškog ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija