Nova ponuda države poljoprivrednicima

Poljoprivednici pet udruženja u Srbiji razgovarali su s resornim ministrom Aleksandrom Martinovićem o ispunjenju zahteva iz prošle godine kada im je obećana subvencija od 35.000 dinara po hektaru.
Nova ponuda države poljoprivrednicima
Foto: 021.rs
Kako navode, dobili su novu ponudu - manju za 7.000 dinara.
 
Predsednik Skupštine Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice Miroslav Matković je posle sastanka rekao da su Martinović, savetnik predsednika Srbije Dragan Glamočić i šef kabineta premijera Žarko Mićić ponudili isplatu drugog dela subvencije za sertifikovano seme u iznosu od 10.000 dinara po hektaru, umesto 17.000 kako je bilo obećano prošle godine.
Država bi, rekao je Matković, isplatila subvenciju za sertifikovano seme bez pravdanja računom njegove kupovine što znači da bi svi koji su dobili direktnu subvenciju po hektaru od 18.000 dinara dobili i 10.000 dinara, ali bi to važilo samo u ovoj godini.
 
"Ponudili su da subvencija za seme naredne godine bude do 17.000 dinara po hektaru uz račun o kupovini, što znači ako je skuplje da bi sami doplatili, a ako bude jeftinije da ćemo dobiti novac prema računu“, rekao je Matković.
Dodao je da se o zahtevu za gorivo bez akcize na svim pumpama "dogovor nije pomakao s mrtve tačke".
 
"Obećali su nam da ćemo o gorivu za narednu godinu razgovarati i razmatrati povećanje iznosa za povraćaj koji je sada 50 dinara po litru“, rekao je Matković.
 
Ukoliko bi poljoprivrednici prihvatili ponudu, uredba bi bila odmah doneta, obećali su predstavnici vlasti i naveli da bi se u roku od 30 dana isplatilo po 10.000 dinara.
 
Matković je rekao da su na sastanku bili predstavnici Udruženja za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i udruženja "Aradac" i "Banatska crnica".
 
Naveo je da će udruženja razmotri ponudu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija