Izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom stupaju na snagu 1. novembra

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski rekla je danas će od 1. novembra stupiti na snagu izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom.
Izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom stupaju na snagu 1. novembra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Navela je i da će mladi parovi moći da konkurišu za prvu nekretninu.
 
"Sve majke čija su deca rođena od 1. januara 2024. godine ostvaruju pravo na povećani iznos roditeljskog dodatka, a one koje su već primile dodatak imaće iznivelisanu razliku", rekla je Stamenkovski.
 
Rekla je i da će mladi bračni parovi čija deca nisu starija od jedne godine moći da konkurišu za prvu nekretninu od 1. novembra komisiji za subvencionisanje prve nekretnine.
Stamenkovski je povodom medijskih navoda o rekontrukciji Vlade Srbije kazala da će to doneti kvalitet i da je najavljena i "rekonstrukcija celog državnog aparata po dubini".
 
"Nameće se visok tempo rada, moramo da vodimo računa o celom državnom sistemu, političari su tu zbog naroda, a ne narod zbog političara", rekla je Stamenkovski gostujući na televiziji Pink.
 
Kazala je da političari moraju da budu dostupni građanima i da pokušavaju da reše njihove probleme, jer ljudi "žele institucije koje će ići ka njima".
"Ovo je podstrek da ministar više radi, a ne da misli kako da sačuva fotelju. Ovo je vreme kada se svako od nas mora žrtvovati", rekla je Đurđević Stamenkovski.
 
Kazala je da bi svaki ministar trebao da se zapita šta je radio, a ne da se "zaklanja iza uspeha predsednika Srbije".
 
O izboru Tonina Picule za novog izvestioca EU za Srbiju, rekla je da on "nikada neće nastupati kao EU izvestilac, nego kao hrvatski političar".
 
Navela je da je Picula kazao da Srbija ne može da bude članica Evropske unije ne samo ako ne prizna Kosovo, već i da mora da ispuni još uslova da "pokaže svoju posvećenost".
Ona je upitala i koju je to Hrvatska posvećenost pokazala, kao i gde su tu odnos prema demokratiji, medijska transparentnost i sloboda, prava za nacionalne manjine i manjinski status.
  • Н

    25.10.2024 11:58
    Н
    Све убрзавајуј јер им се клима власт! Повећања дечијег дохотка је одавно инфлација појела као и сва примања док су станови и сл.за многе недостижни јер постају робови кредита цео свој живот!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija