Vršnjačko nasilje kod škole u Sremskoj Mitrovici: Dečak vršnjaka šutnuo u glavu, policija reagovala

Na društvenim mrežama se pojavio snimak novog vršnjačkog nasilja, kod škole u Sremskoj Mitrovici, koji je uznemirio javnost.
Vršnjačko nasilje kod škole u Sremskoj Mitrovici: Dečak vršnjaka šutnuo u glavu, policija reagovala
Foto: 021.rs
Na snimku se vidi dečak koji je drugog dečaka, koji sedi na klupi, prvo šutnuo u glavu, a nakon što je on pao, zadao mu je još nekoliko udaraca rukama.
Portparolka Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Željka Avrić potvrdila je za Danas da se slučaj nasilja koji je zabeležen kamerom i deli se po društvenim mrežama desio pre sedam dana u tom gradu i to ne u Ekonomskoj skoli, kako se navodi, već sto metara od školskog dvorišta.
Iako se na snimku čini sa je žrtva devojčica, Avrić kaže da je u pitanju dečak koji ima dužu kosu i da su i žrtva i počinilac maloletni.
 
Oštećeni je obavestio školskog policajca i upravu škole koji su kontaktirali policiju.
 
"Policija je odmah po prijavi događaja reagovala. Osumnjičeni za napad je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom za maloletnike procesuiran", rekla je Avrić za Danas.
 
Slučaj je preuzelo nadležno tužilaštvo.
 
Ona nije imala informaciju da li su žrtva i počinilac učenici Ekonomske škole. 
 
Najnovije istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju pokazalo je da se mladi u Srbiji uglavnom osećaju bezbedno, a kao najveće rizike po svoju sigurnost izdvajaju tri stvari, prenosi Danas.
 
Vršnjačko nasilje ne obuhvata samo fizičko nasilje među vršnjacima, već je ono daleko širi spektar ponašanja, poput verbalnog nasilja, psihološkog, socijalnog, kulturnog, seksualnog… Ono što je zajedničko svim ovim formama nasilja jeste to da se detetu i njegovoj reputaciji nanese povreda ili moguća povreda.
 
Važno je napomenuti i da svako nasilje među vršnjacima nije vršnjačko nasilje, već ono mora da ispuni uslov da se ponavlja ili ima tendenciju da se ponavlja. Ono što je glavna karakteristika vršnjačkog nasilja jeste neravnopravan odnos moći između žrtve i nasilnika.
  • Eon

    09.10.2023 07:30
    Nasilje kao navika
    Zlatno je doba, bezbrižno, narodu dosadno pa se tuku i ubijaju samo da im prođe vreme.
  • Lošmi

    09.10.2023 07:21
    Posledica
    Asocijalizacija dece dostigla je maksimum. Uskraćeno druženje ne samo mladih.
  • Udbaška Džamahirija

    08.10.2023 20:39
    ODLIČAN kandidat ili za "specijalca" ili za "navijača".
    Ma šta ja pričam, ista je to ekipa ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.