Bačka Palanka raspisala tender za sanaciju požara koji je u toku

JKP "Komunalprojekt" iz Bačke Palanke po hitnom postupku traži firmu koja će pomoći da se ugasi požar na gradskoj deponiji koji je nastao u noći između 2. i 3. jula.
Bačka Palanka raspisala tender za sanaciju požara koji je u toku
Foto: 021.rs
Vrednost nabavke je 3,5 miliona dinara, javlja Nova ekonomija.
 
Ova neobična nabavka se sprovodi u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva zbog "izuzetne hitnosti", jer, kako je navedeno, okolnosti u kojima je raspisana nisu mogle da se predvide.
Naime, javno komunalno preduzeće "Komunalprojekt" treba da ugasi požar na Gradskoj deponiji u Bačkoj Palanci, o kom su, kako se navodi, obaveštene Vatrogasna služba i Štab za vanredne situacije Bačke Palanke.
 
U dokumentaciji se dodaje i da ovo komunalno preduzeće sanira požar gašenjem vodom vatrogasnim vozilima i topovima hidrantske mreže, međutim, kako se vatra širi, nju nije moguće zaustaviti vodom, a požar utiče na zdravlje građana.
"Na predlog komandira vatrogasne službe i nalogom Štaba za vanredne situacije požar je potrebno gasiti nasipanjem veće količine zemlje, oko 4.000 kubika, kako se ne bi dalje širio i prouzrokovao veću štetu", navodi se u delu obrazloženja hitnog postupka nabavke.
 
Dodaje se da je zemlju potrebno iskopati a zatim i transportovati na lokaciju požara, razastirati po obodima deponije i samog požara ali i površini pod požarom, sve dok se vatra ne ugasi potpuno.
 
Sredinom prošlog meseca, tačnije 17. juna, lokalni mediji u Bačkoj Palanci objavili su da je tog dana izbio požar na deponiji u gradu, a da su sve raspoložive vatrogasne ekipe JKP "Komunalprojekt" i dodatna mašinerija odmah izašle na teren.
 
Međutim, požar u toku tog dana nije ugašen, a uzrok vatre nije bio poznat.
 
Tri dana kasnije, 20. juna, kako je pisala Bačka Palanka vesti, požar je saniran, a nasuto je 3.000 metara kubnih zemlje na desni obod deponije.
  • Ema

    05.07.2024 08:27
    Hm
    A gde je pozar?
  • Fića

    04.07.2024 17:30
    A, helikopteri...?
    Gde su sad helikopteri za gašenje požara...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina