Vršac: Medicinska sestra kaže da je dobila premeštaj jer joj je sin kritikovao gradonačelnicu

Medicinska sestra iz Specijalne bolnice "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu tvrdi da je premeštena na teže odeljenje jer je njen sin ukazao na propuste gradonačelnici.
Vršac: Medicinska sestra kaže da je dobila premeštaj jer joj je sin kritikovao gradonačelnicu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Valentina Adam Bolić (51) tvrdi da je, i pored njenih zdravstvenih problema, dobila hitan premeštaj na odeljenje sa nepokretnim pacijentima, samo zbog toga što je njen sin, kao odbornik ispred koalicije "Vršac zaslužuje bolje", dan pre toga, na konstitutivnoj sednici gradonačelnici Dragani Mitrović ukazao na propuste iz prethodna dva mandata.
 
Kako kaže za Danas, sve se to dešava dok je direktorka bolnice na godišnjem odmoru, a obrazloženja za premeštaj niko joj ne daje.
Za premeštaj je saznala kada se po povratku sa odmora javila nadležnima da pita koju smenu treba da radi.
 
"Pošto se vraćam sa godišnjeg odmora, 10. jula sam se javila da pitam kako radim, da li smenu od 7 do 19 ili od 7 do 14 i glavna sestra mi je rekla da sam premeštena. Na moje pitanje zašto, rekla je da ne zna. Nisam dobila nikakvo obrazloženje. Koga god da sam pitala svi kažu 'nije do mene, nije do mene'. Znam ja odakle je sve to poteklo i do koga je, ali naravno niko to ne sme da mi kaže javno. Na moj rad nije imala pritužbi ni glavna sestra, ni šef odeljenja", priča ova medicinska sestra.
Kaže da se ovim potezom "preko nje svete njenom sinu zbog njegovog izlaganja za skupštinskom govornicom". Kako navodi, nije bilo drugog razloga da se premesti.
 
"Mom sinu je ovo prvi odbornički mandat. Tri puta se javljao za reč i nije on napao gradonačelnicu, nego je samo ukazao na propuste koje je imala u prethodnom periodu, jer ovo je njen već treći mandat", navodi ona.
 
Nikada se politikom, kaže, nije bavila, niti se politički izjašnjavala.
 
"Ja odem na svoj posao, odradim najbolje što mogu, vratim se. Volim svoj posao. Završila sam redovnu školu u Pančevu, a ne kao što se sada završavaju brzopotezne škole, što ja kažem, pijačarske. Završavaju kurseve gde je jedini uslov da se učlanite u SNS i onda dobijete radno mesto. Nikada se čak ni oko toga nisam javno izjašnjavala, iako sam imala svoje mišljenje, naravno. Uvek sam ćutala, ovo je prvi put da sam rekla – ja sad stvarno više ne mogu ni da trpim, ni da ćutim", ističe Valentina Adam Bolić.
 
Dok je bila mlađa, iskusila je dosta godina rada na više odeljenjima sa nepokretnim pacijentima.
 
"Sada sa 51 godinom i sa problemima koje imam sa kičmom, srcem, visokim pritiskom i psorijazom, sve mi je teže, verujte mi. Nije ni ovo lako odeljenje gde sam do sada bila – muško psihijatrijsko, gde sve vreme moraš da držiš pacijenta na oku, ali fizički nije tako zahtevno. A za sve ove godine rada nikada ni sa jednim pacijentom nisam imala problem, a to su pacijenti gde morate da budete i predusretljivi", navodi ona.
 
Novinarka Danasa kontaktirala je i Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" i gradonačelnicu Vršca Draganu Mitrović, ali do objave ovog teksta nije dobila odgovore ko je i zbog čega naložio hitan premeštaj medicinske sestre, u odsustvu direktorke bolnice.
  • Misa Rus

    16.07.2024 17:28
    Ne bavi
    se politikom a spominje SNS. Cccccc.
  • Hk

    15.07.2024 23:21
    K
    Vrsacka sns mafia.
  • R49

    15.07.2024 22:57
    Jadni i gadni
    Stranka Nesreće Srpske svakoga dana potvrđuje svoje ime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina