PSG o 100 dana rada Pokrajinske vlade: Pokušaj da se sakrije iskorišćavačka politika prema Vojvodini

Pokret slobodnih građana Vojvodina oglasio se povodom obeležavanja 100 dana rada Pokrajinske vlade.
PSG o 100 dana rada Pokrajinske vlade: Pokušaj da se sakrije iskorišćavačka politika prema Vojvodini
Foto: 021.rs
Kako navode, iako iz Vlade navode da su u ovo vreme postigli uspehe na raznim poljima, PSG skreće pažnju na neke stvari koje nisu navedene u zvaničnom saopštenju.
 
Ističu da je Pokrajinska vlada dodelila 45.000 prehrambenih paketa "sa ciljem da kupi lokalne izbore u Novom Sadu, istovremeno priznajući duboko siromaštvo do kog su naprednjaci doveli Vojvodinu".
"Nastavljena je privredna i ekološka devastacija Vojvodine projektima kompanije Ling Long i bratimljenjem AP Vojvodine sa Šangdong kineskom pokrajinom, iz koje su i Ling Long, ali i hemijska kompanija koja gradi veliku fabriku otrovnih supstanci u Zrenjaninu", navode u saopštenju.
 
Osim toga, kako ističu, "Srpska napredna stranka je nastavila i sa kršenjem autonomije univerziteta tako što je u savete fakulteta postavila isključivo stranačke funkcionere".
Dodaju da, iako je Pokrajinska vlada zvanično navela da je postigla veliki uspeh, i dalje nije jasno zašto neki kapitalni projekti nisu završeni. Kao primere navode rekonstrukciju bunara u Beočinu, izgradnju mosta na stubovima nekadašnjeg Franca Jozefa u Novom Sadu, izgradnju prečistača otpadnih voda u Vrdniku, rekonstrukciju objekta u osnovnoj školi u Bačkom Jarku i slično.
 
"Tim pokušajem da se sakrije iskorišćavačka politika koja se vodi prema Vojvodini, ona se stavlja na listu najugroženijih ekosistema u Evropi. PSG ukazuje da će biti strogo protiv projekata koji nisu prošli legalne procedure, a posebno protiv pretvaranja Vojvodine u kinesku koloniju, što se ubrzano dešava", izjavio je Miroslav Ilić, predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta slobodnih građana.
  • /

    17.08.2024 13:46
    eto vojvodjanskih firmi registrovanih u pozarevcu
  • Д

    16.08.2024 19:46
    Брате она је навукла домаћег инвеститора
  • Archer

    16.08.2024 18:54
    Vojvodina
    je nažalost odavno umrla. Zadatak je obavljen

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.