Pokrajinska vlada dodelila više od 30 miliona za projekte štedljive rasvete u javnim ustanovama

Pokrajinska vlada dodelila je ugovore u ukupnoj vrednosti od 30,1 milion dinara za projekte štedljive rasvete u javnim ustanovama.
Pokrajinska vlada dodelila više od 30 miliona za projekte štedljive rasvete u javnim ustanovama
Foto: 021.rs
Za ugradnju štedljive rasvete u 12 javnih ustanova odvojeno je 20 miliona dinara.
Podsticaje su dobile osnovne škole u Višnjićevu, Apatinu, Sremskoj Mitrovici, Knićaninu, predškolske ustanove u Bačkom Petrovcu i Senti, kao i Dom učenika u Kinidi. Podržani su i projekti domova zdravlja u Kuli, Novom Bečeju i Bačkom Petrovcu, kao i Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti u Vršcu.
 
Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković istakao je da će sprovođenjem ove mere ušteda električne energije na godišnjem nivou iznositi oko 430.000 kWh, što predstavlja uštedu u odnosu na trenutno stanje za preko 70 odsto.
Za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju električne energije za pokretanje pumpi za navodnjavanje na poljoprivrednim gazdinstvima odvojeno je 10 miliona dinara.
 
Podršku je dobilo 13 gazdinstava sa teritorije Novog Sada, Srbobrana, Rume, Žitišta, Zrenjanina i Pećinaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.