Roditelji i deca sa invaliditetom krenuli peške iz Bačke Palanke za Beograd: Da podsete na obećanje

Roditelji sa decom sa invaliditetom iz Bačke Palanke uputili su se peške za Beograd kako bi podsetili nadležne na neispunjeno obećanje.
Roditelji i deca sa invaliditetom krenuli peške iz Bačke Palanke za Beograd: Da podsete na obećanje
Foto: 021.rs
Put Beograda krenule su dve majke i jedan otac sa svojom decom.
 
Roditelji traže da se završi izgradnja dnevnog boravka, koje im je obećano još 2022. godine, prenosi N1.
 
Majke dece sa invaliditetom su tada na mitingu Srpske napredne stranke razvile transparent u kojem se kaže da su ona zaboravljena, na šta je reagovao sam Vučić.
S rešavanjem problema se počelo, ali se nije završilo – radovi na izgradnji dnevnog boravka trebalo je da butu gotovi u junu ove godine, ali nisu. 
 
Tako su majke, kako bi se izborile za prava svoje dece, donele odluku da krenu u ponedeljak pešaka u Beograd. Ali, nakon emitovanja priloga N1 o problemima ovih roditelja, stigao je poziv za sastanak, a koji su roditelji prihvatili.
Roditelji su posle sastanka sa opštinskim rukovodstvom, rekli da su ti razgovori bili neuspešni, i da su stoga odlučilu da ipak krenu peške za Beograd. 
 
Predsednik skupštine opštine Milan Čavić rekao im je da je predsednik Vučić delegirao ministra Nemanju Starovića za ovo pitanje i da će sastanak u Beogradu sa roditeljima biti u ponedeljak.
 
Jedna od majki dece sa smetnjama u razvoju Jaroslava Molnarova je rekla ranije da su na sastanke išle i pre. Iz njih su ostala samo obećanja.
 
"Mi možemo da odemo na sastanak, ali mi smo na takve sastanke odlazili godinama. Obećavanja su bila od januara, maja, novembra – ta tri meseca su se vrtela u krug. Više ne verujemo opštini. Sve se završava na obećanjima", dodala je. 

Molnarova ističe da se roditelji nikada neće umoriti, jer samim tim što su roditelji – nemaju prava da se umore. A zahtev je da se ubrza izgradnja dnevnog boravka.

  • @Mićo

    19.08.2024 17:19
    Pametan
    Mnooogo ste pametni kada znate za koga su glasali...
    Baš ste pametni!!
  • BK

    19.08.2024 16:05
    trt
    ko god je cetvorotockas ili neka druga muka za vlast je nepostojeci, bilo koju. Licni primer, vec 16 godina trazim samo razgovor sa ''uzvisenima'' prave se ludi, ne reaguju na molbe, mora da su gluvi, a vladaju.
  • Инспектор Вишекруна

    19.08.2024 15:28
    Обећање лудом р...
    Обећано 2022-е?
    Да није случајно пред изборе?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.