Milioni za nastup Jelene Karleuše i u Somboru: Nabavka prošla "ispod žita"

Nastup Jelene Karleuše u okviru manifestacije Noćni bazar na pijaci "U lancima" u Somboru košta 4,8 miliona dinara, odnosno oko 41.000 evra.
Kako piše SoInfo, promalo "ispod žita" i na brzinu, obavljena je javna nabavka kroz pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva radi "angažovanja izvođača za potrebe manifestacije" u vrednosti od 4,8 miliona dinara.
 
Ovu nabavku izvršila je Turistička organizacija grada Sombora, radi angažovanja pevačice Jelene Karleuše za koncert u okviru manifestacije Noćni bazar, čiji organizator je JKP "Prostor" iz ovog mesta.
Vest o održavanju "Somborskog noćnog bazara" pojavila se tek nedavno, uz šturu informaciju da se manifestacija održava na u subotu, 24. avgusta od 18 časova na pijaci "U lancima". 
 
Na sajtu "Prostora" navodi se da će posetioci moći "da pogledaju proizvode starih zanata, kućne radinosti, te bogatu gastronomsku ponudu i slično", te da je pokrovitelj manifestacije lokalna samouprava. 
Informacije o ovom događaju u trenutku objavljivanja vesti nema na sajtu Turističke organizacije grada Sombora, ali je tokom prepodneva pušten "reel" na njihovoj Fejsbuk stranici, te na društvenim mrežama Instagram i TikTok.
 
Plan javnih nabavki Turističke organizacije grada Sombora izmenjen je 7. avgusta, dodavanjem stavke za angažovanje izvođača, a obaveštenje o pregovaračkom postupku objavljen je na Portalu javnih nabavki 13. avgusta. 
 
U obaveštenju se navodi da Turistička organizacija grada Sombora, kao krovna organizacija za koordinaciju aktivnosti privrednih i drugih subjekata u turizmu na teritoriji Opštine Sombor, dana 24. avgusta 2024. godine, za potrebe muzičkog dela programa manifestacije "Somborski noćni bazar", organizuje nastup muzičkog izvođača Jelene Karleuše. 
"U skladu sa navedenim, Turističkoj organizaciji grada Sombora poverene su sve aktivnosti vezane za sprovođenje formalno-pravnih procedura usmerenih na angažovanje navedenog izvođača", navodi se u ovom dokumentu.
 
Jelena Karleuša nastupiće takođe i u Subotici, za Dan grada, 1. septembra, po identičnoj ceni, dakle za 4,8 miliona dinara.
  • SVETSKI NASTUP

    23.08.2024 13:54
    Svetski
    Bravo Jelena! Docicu iz Nisa. Retkost je videti SVETSKI SCENSKI NASTUP u Srbiji. Napred samo - gazzziiiii!
  • Pobesneli Laloš

    21.08.2024 16:34
    "Hoću da budem član partije". (Čorba)
  • Neko jako bitan

    21.08.2024 15:07
    Pevaće i u kikindi na danima ludaja, šta će kad je svi zovu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.