Pokrajinska vlada: Kontinuirano ulažemo u navodnjavanje u Vojvodini

Pokrajinska vlada reagovala je na navode o malim ulaganjima u oblast navodnjavanja, navodeći da se u nju kontinuirano ulaže.
Pokrajinska vlada: Kontinuirano ulažemo u navodnjavanje u Vojvodini
Foto: 021.rs
Kako dodaju, to je od izuzetnog značaja za poljoprivredu u Pokrajinu, "posebno u svetlu velikih klimatskih promena". 
 
"U tekućoj godini resorni sekretarijat opredelio je 370 miliona dinara za 294 poljoprivredna gazdinstva za subvencionisanje investicija u sisteme za navodnjavanje, čime će dodatnih 3.000 hektara biti obuhvaćeno navodnjavanjem, dok je ukupno od 2016. godine do danas, putem ovog konkursa omogućeno navodnjavanje 50.291,93 hektara", navodi se u saopštenju.

Tokom prethodnih sedam godina došlo je do proširenja regionalnih hidrosistema za navodnjavanje, kao i povećanja broja korisnika na vodnim područjima, navode u Vladi Vojvodine.

Programom poslovanja JVP "Vode Vojvodine" za ovu godinu za investiciono održavanje regionalnih hidrosistema predviđena su ulaganja u iznosu od 138 miliona dinara.
 
"Podsećamo da je JVP 'Vode Vojvodine' prošle godine pokrenulo veliki projekat prenamene kanala za odvodnjavanje u Vojvodini u dvonamensku funkciju. To znači da će svuda gde je to moguće postojeća kanalska mreža koja je inače služila za odvodnjavanje, novim radovima i ulaganjem dobiti novu funkciju – funkciju navodnjavanja u letnjim mesecima", dodaje se.
Ukazuje se na to da radovi obuhvataju rekonstrukciju 33 sistema, koji će nakon njihove izgradnje omogućiti navodnjavanje na dodatnih 36.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Za ove radove je, kako se dodaje, JVP "Vode Vojvodine" izdvojilo je 2,2 milijarde dinara.
 
"Posmatrajući tekuću agroekonomsku godinu, ali i prethodne tri godine, koje su bile ili sušne ili ekstremno sušne, dovodi nas do zaključka da je navodnjavanje poljoprivrednih kultura neminovnost naše poljoprivredne proizvodnje u budućnosti, stoga će Pokrajinska vlada nastaviti da kontinuirano izdvaja sredstva za ovu oblast, a sve sa ciljem povećanja obradivih površina poljoprivrednog zemljišta pod opremom i sistemima za navodnjavanje u Vojvodini", zaključuje se u saopštenju Pokrajinske vlade.
  • nn

    22.08.2024 23:20
    bez dobrog naslova
    kontinuirano i laminarno (u)lažemo ovaj narod
    u potpisu Vlast
  • peter

    22.08.2024 21:00
    Lažovi
    Jako puno ljudi so konkurisali odbijeni bezveze.. a dosta njih ispunilo sve uslove konkursa ali nema para lažovi lažovi lažovi i plus lopovi
  • Poljoprivrednik

    22.08.2024 01:32
    Gde
    Gde , kada , kome ??
    Lazete ovaj narod !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.