Pokrajinski štab za vanredne situacije: Vodostaj Dunava trenutno nizak, prati se stanje

Na teritoriji Vojvodine vodostaj Dunava je nizak i konstantno se prati situacija na terenu, rekao je direktor "Voda Vojvodine" Srđan Kružević.
Pokrajinski štab za vanredne situacije: Vodostaj Dunava trenutno nizak, prati se stanje
Foto: Pokrajinska vlada
Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je danas vanrednu sednicu, s obzirom na povećan vodostaj Dunava u zemljama u okruženju.
Ocenjeno je da "Vode Vojvodine" i lokalna vodoprivredna preduzeća "imaju dovoljno ljudstva i opreme, te da su u svakom momentu spremni da deluju ukoliko dođe do opasnosti od poplava".
Na sednici su rukovodioci javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova i instituta zaduženi da pripreme predlog preventivnih mera i mera sanacije u slučaju da se poplavni talas prenese i na našu teritoriju.
 
Pokrajinski štab za vanrede situacije biće u stalnom zasedanju i pratiti situaciju na terenu, zaključeno je na današnjoj sednici.
  • Saša

    16.09.2024 11:30
    Da
    Blago nama kada ovi naši "stručnjaci" kažu da nema opasnosti. Do sada je uvek bilo suprotno.
  • Osveta loših đaka!

    16.09.2024 07:58
    Dunav se izliva kada narastu podzemne vode.
    Kiša pada danima a rekordni poplavni talas dolazi iz Mađarske krajem nedelje.
    Čekaju Tatu da napravi svoj šou i od ovoga.
  • Samo pitam

    16.09.2024 07:56
    "Ocenjeno je da "Vode Vojvodine" i lokalna vodoprivredna preduzeća "imaju dovoljno ljudstva i opreme, te da su u svakom momentu spremni da deluju ukoliko dođe do opasnosti od poplava"."

    Očistili ste kanale DTD?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.