Umesto hale građani Inđije dobili trim stazu: Propao veliki ugovor Gaka i Mirovića

Ugovor koji su 21. marta 2022. godine potpisali bivši predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i bivši pokrajinski premijer Igor Mirović nije ispunjen.
Umesto hale građani Inđije dobili trim stazu: Propao veliki ugovor Gaka i Mirovića
Foto: Pixabay
Sredstva namenjena za halu preusmerena su na druge projekte, prenosi In medija.
 
Kako podseća portal, tog dana je bivši predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak potpisao ugovor o finansiranju završetka sportske hale u Inđiji vredan 213 miliona dinara, a iz Pokrajinske vlade je saopšteno da su "počeli radovi u sportskoj hali u Inđiji, što je jedan od nasleđenih projekata bivše pokrajinske administracije".
"Ova godina biće investiciona, godina novih uspeha za sve naše lokalne samouprave. Sve što smo planirali, mi smo i realizovali, za razliku od perioda pre 2016. godine", istakao je tada Mirović.
 
S druge strane, nakon potpisanog ugovora tadašnji prvi čovek Opštine Inđija Vladimir Gak je novinarima saopštio da je za puštanje u rad sportske hale neophodno više od 700 miliona dinara, dok je potpisivanjem ugovora obezbeđeno 213 miliona dinara.
Dve godine nakon toga, 13. aprila 2024. godine, Vladimir Gak je rekao da će radovi na sportskoj hali u Inđiji, koji su počeli 2008. godine, biti završeni u junu.
 
Potpisnici ugovora Igor Mirović i Vladimir Gak nisu dočekali završetak radova jer su nakon junskih izbora ostali bez funkcija.
 
Mirovićev poslednji radni dan u Pokrajinskoj vladi bio je 8. maj, dok je Gak na čelu Inđije ostao do konsitutivne sednice održane 12. jula 2024. godine.
 
Na mesto predsednika Opštine Inđija imenovan je Marko Gašić, dok je na čelu Pokrajinske vlade postavljena Maja Gojković.
 
Prvi susret Gojković i Gašića bio je 3. oktobra ove godine. Novi predsednik Opštine i nova vojvođanska premijerka najavili su projekte koji će se realizovati u opštini Inđija. Sportsku halu nisu spominjali, kao ni 200 miliona dinara predviđenih ugovorom koji je potpisan 2022. godine.
 
Umesto završetka hale, građani Inđije će dobiti trim stazu.
 
Danas je uručen i ugovor, saopšteno je iz Pokrajinske vlade, za investicije koje se odnose na opštinu Inđija.
Kako je saopšteno, 7,2 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije obnove Dvorca grofa Petra Pejačevića u Jarkovcima.
 
Za trim stazu koja će se nalaziti u neposrednoj blizini nikada završene sportske hale biće izdvojeno oko 40 miliona dinara.  
  • Joca

    09.10.2024 22:50
    Hala, a staza - zar nije svejedno? Bitno da Mitrović ima dvorac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina