Dogovorena rekonstrukcija Gradskog pozorišta u Bečeju: Koštaće 102 miliona dinara

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetila je Bečej, gde je sa predsednikom opštine Vukom Radojevićem obišla Gradsko pozorište, Ekonomsko - trgovinsku školu, kao i vrtić "Labud Pejović".
Dogovorena rekonstrukcija Gradskog pozorišta u Bečeju: Koštaće 102 miliona dinara
Foto: 021.rs
Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i predsednik opštine Bečej razgovarali su o projektima i investicijama u Bečeju za narednu budžetsku godinu koji će biti podržani iz pokrajinskog budžeta.
 
"Svrha ove posete je priprema za budžet 2025. godine, jer nam je namera da u direktnom kontaktu sa predsednikom Opštine i građanima vidimo koji su njihovi prioriteti i potrebe", izjavila je Maja Gojković.
Dogovorena je rekonstrukcija Gradskog pozorišta, kao centralne ustanove kulture u Bečeju, a reč je i jednoj od najstarijih zgrada u ovoj opštini.
 
Očekuje se izrada projektno-tehničke dokumentacije za unutrašnju i spoljašnju rekonstrukciju Pozorišta u vrednosti od 102 miliona dinara.
"Nakon ulaganja Ministarstva kulture na čijem sam čelu bila, došlo je vreme da Pokrajina uloži sredstva u rekonstrukciju i adaptaciju ovog objekta kulture, jer se ovde održava društveni život građana", istakla je Gojkovićeva.
 
Predsednica Gojković obišla je i Ekonomsko-trgovinsku školu u kojoj je uz podršku Pokrajinske vlade rekonstruisan krov.
 
Urađena je i projektno-tehnička dokumentacija za sanaciju prizemlja dok je prvi sprat rekonstruisan i priveden nameni.
 
"Potrebno je ulaganje u ovu školu i u mlade ljude koji su se opredelili za konkretna zanimanja", naglasila je Gojkovićeva.
 
Predsednica Gojković obišla je danas i objekat Predškolske ustanove "Labud Pejović", i tom prilikom je upoznata sa prioritetima – potrebnom rekonstrukcijom fiskulturne sale i krova, kao i objekta u kom su smeštene jaslice.
 
U PU Bečej u toku je i realizacija investicije ugradnje solarnih panela – zajednički projekat Pokrajine i lokalne samouprave.
"Možemo da se pohvalimo podrškom Pokrajinske vlade, a danas smo delegirali i nove projekte naše opštine. Ova poseta pokazuje razumevanje potreba građana naše opštine", izjavio je predsednik Opštine Bečej Vuk Radojević.
 
Radnoj poseti prisustvovali su pokrajinski sekretar za eneregetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina