Razglednica stigla na odredište - više od 120 godina kasnije

Čestitka sa božićnim motivima dostavljena je prošle nedelje filijali investicionog fonda "Svansea Building Society" u Velsu.
Razglednica stigla na odredište - više od 120 godina kasnije
Foto: Screenshot (Facebook/Swansea Building Society)
Poslata je 1903. godine, i stigla sa nešto više od jednog veka kašnjenja, prenosi RTS.
 
Osoblje "Svansea Building Society" kaže da se nada da će pronaći rođake gospođice Lidije Dejvis, koja je ranije živela na toj adresi, i kojoj je božićna čestitka bila namenjena. 
Iz Kraljevske pošte su saopštili da je verovatno da je razglednica "vraćena"u njihov sistem, a ne da je "bili izgubljena u pošti".
 
Razglednicu je napisao čovek po imenu Juart, koji, obraćajući se osobi sa "L", kaže da mu je "tako žao što ne može da podigne par" nepoznatih stvari: "Tako mi je žao, ali nadam se da uživate kod kuće", dodaje on.
Juart dalje kaže da ima oko "10 šilinga džeparaca, ne računajući voznu kartu", i da je dobro.
 
Na kraju pozivaja Lidiju da "ne zaboravi na sastanak sa Gilbertom i Džonom", potpisujući čestitku sa "šaljem ljubav svima".
 
Henri Darbi, službenik za marketing i komunikacije u "Svansea Building Soiety", rekao je da je sortirao poštu kada je razglednica ispala, i da je na pronašao ograničene informacije o nameravanom primaocu.
 
"Nameravali smo da objavimo informacije o ovom slučaju na društvenim medijima jer je možda neko iz mesta povezan sa njom, nekoliko generacija dalje", rekao je.
 
Endrju Dali iz arhiva Vest Glamorgan, utvrdio je da je Džon F. Dejvis bio glava porodice koja je stanovala na adresi gde je razglednica stigla. Dejvis je tu živeo sa suprugom i šestoro dece.
 
"Najstarija od njih bila je Lidija. Imala je 16 godina kada je ova razglednica poslata", rekao je Dali.

Teme

pisma

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti